Alge și Muci

Alge și Muci
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 20 mai 2019

Licitația de Avangardă, inclusiv amintirile unui poet avangardist. Marți, 21 Mai 2019, 19:00, Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cele mai îndrăznețe nume din avangarda românească se vor aduna în data de 21 mai pe scena Licitației Artmark. Evenimentul include o impresionantă colecție de reviste avangardiste, scoase în perioada interbelică într-un tiraj foarte mic, unele dintre ele cu o viață efemeră.

Dintre raritățile absolute amintim: Revista ”Muci”, București, 7 februarie 1932, număr unic, ce avea ca subtitlu „Pentru că nu purtăm fuduliile în tabacheră ne intitulăm Grupul Mucoșilor” (preț de pornire € 1.000). Le fel de interesantă este pentru colecționari și Revista ”Unu (alb)”, anul III, numărul 27, 1930 (preț de pornire € 200), ediție în care în afară de numele revistei și al colaboratorilor de pe prima pagină și titlul rubricii „Vestiar” de pe ultima, nu mai conținea absolut nimic. Unii cumpărători au trecut peste el cu un fier încălzit pentru a face să apară un scris pe care-l bănuiau cu cerneală secretă.

Alge și Muci

Acestora li se adaugă mai multe numere din revistele ”Alge”, “Contimporanul”, “Integral”, “Punct”, “Urmuz”, “Bilete de papagal” etc.

Alge și Muci

Pentru bibliofili, licitația cuprinde o serie de cărți cu dedicație sau cu semnătura olografă a autorilor: Ulise de Ilarie Voronca, Paris, 1928, cu un portret de Marc Chagall (preț de pornire  € 1.200), Drumețul incendiar de Gellu Naum, București, cu 2 calcuri de Victor Brauner (preț de pornire € 1.000), Călătorie cu funicularul de Sașa Pană, București, 1934, cu un portret de M. H. Maxy (preț de pornire € 800), Moartea vie a Eleonorei de Stephan Roll, București, 1930, cu desene de Victor Brauner (preț de pornire € 600), La scara 1/1” de Nina Cassian, București, 1947, cu un portret de Jules Perahim (preț de pornire € 150), La fin du monde de Gherasim Luca, franceză, Paris, 1969 (preț de pornire € 100).

Alge și Muci

Evenimentul include și manuscrise, fotografii de epocă, opere de artă ce întregesc imaginea mișcărilor de avangardă de la începutul secolului XX.

Alge și Muci

Alge și Muci

viewscnt
Afla mai multe despre
palatul cesianu-racoviță
licitatie