FOTO 5 ținute pentru garderoba de vară a bărbaților

FOTO 5 ținute pentru garderoba de vară a bărbaților
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 29 mai 2020

Vara, aspectul impecabil concurează cu nevoia de confort și relaxare, și puțini dintre noi pot face față cu brio zilelor toride. Din fericire anotimpul permite o relaxare a elementelor formale, prin culori, texturi și accesorizare. În al doilea rand, confortul pe timpul verii se poate asigura prin tehnica de croitorie, geometria costumului și țesătura aleasă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pornind de la aceste aspecte, iată 5 costume de vara care vor ieși în evidență sezonul acesta și te vor face să te simți deosebit.

Contemporaneitate

Un costum la un rând de nasturi, cu doi nasturi și un rever cât mai simplu, cu un aspect modern poate fi un costum smart, adaptat perfect corpului tău și confecționat dintr-o țesătură confortabilă. Racoroasă este lâna de merino superfină, cunoscută pentru adaptarea la temperatura exterioară - se simte ușoară în zilele toride și ține de cald în zilele reci. Sunt de luat în calcul și costumele din in sau amestecuri cu bumbac deoarece sunt ușoare și asigură respirabilitate.

Culoarea va fi decisă în funcție de destinația purtării. De exemplu, gri deschis, gri cărbune sau bleumarin sunt cele mai potrivite opțiuni pentru mediul profesional. Ținuta poate căpăta un aer relexat prin accesorizare, fiind ideală pentru afterhours.

FOTO 5 ținute pentru garderoba de vară a bărbaților

Sofisticare

Alternativa la versiunile sobre o reprezintă o nuanță curajoasă de albastru sau o culoare specifică sezonului cald, cum este bejul. Această ținută se va potrivi atmosferei generale de relaxare tipică verii și va fi apreciată în contexte de socializare.

Pentru un look sofisticat, dar indulgent, se pot adauga o cămașă slim fit, o cravată texturată, o batista de buzunar cu imprimeu și o pereche de loaferi sau monk. De asemenea, e suficient să deschizi primul nasture al cămășii și să adaugi o pereche de sneakers și ai relaxat ținuta la un nivel informal.

FOTO 5 ținute pentru garderoba de vară a bărbaților

Clasic-Modern

Este vorba despre un sacou la două rânduri de nasturi, care în versiune modernă este adaptat pentru a-ți pune în valoare fizicul: e mai apropiat de corp, iar în combinație cu un rever ascuțit creeaza impresia unui bust bine dezvoltat.

În cazul acestei ținute, culoarea și modelul țesăturii sunt la latitudinea purtătorului – fie uni-uri în culori sobre, cum ar fi bleumarin, fie carouri mari pe un fundal gri. Totodată, poți adopta stiluri diferite din spectrul formal-relaxat: de la cămașă scrobită plus cravată, la combinații cu cămașa descheiata la primul nasture și ascot sau chiar cu un tricou polo.

FOTO 5 ținute pentru garderoba de vară a bărbaților

Culoare

Vara se remarcă mai ales culorile inspirate de natură, cum ar fi camel sau kaki și nuantele pastelate de albastru, verde și chiar bej. Ținuta care surprinde printr-o culoare puternică sau aparte inspiră tinerețe și prospețime, așa că cel mai potrivit este un croi slim.

Sunt recomandate țesături ușoare și texturate, cum sunt bumbacul și inul. Este un costum îndrăzneț, care cel mai bine poate fi accesorizat cu o desăvârșită încredere de sine.

FOTO 5 ținute pentru garderoba de vară a bărbaților

Geometrie

Pattern-urile aduc jovialitate în garderoba formală. Pe lângă plăcerea de a purta piese vestimentare deosebite, în cazul acestei ținute este necesară o croire atentă pe corp – fiind știut faptul că, prin geometria lor, imprimeurile amplifica proporțiile.

Pentru echilibru ținuta are o camașă simplă, albă sau închisă la culoare, sau un tricou polo fin. În funcție de gust poți opta pentru loafers sau sneakers. În cazul în care un costum din două piese ți se pare prea mult, păstrează geometria doar pentru sacou și alege o pereche de pantaloni uni.

FOTO 5 ținute pentru garderoba de vară a bărbaților

Dacă te simți inspirat de multitudinea de opțiuni, nu aștepta să treacă vara. Alege un costum care să te reprezinte în totalitate și optează pentru croitoria bespoke.

viewscnt
Afla mai multe despre
garderoba de vara
costume