UPDATE Separatiștii pro-ruși susțin că au încercuit orașul Lisichansk. Armata ucraineană susține contrariul

UPDATE Separatiștii pro-ruși susțin că au încercuit orașul Lisichansk. Armata ucraineană susține contrariul
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2022

Separațiștii susținuți de ruși au declarat sâmbătă că au înconjurat „complet” Lisichansk, în estul Ucrainei, un oraș cheie aflat în centrul luptelor intense din ultimele zile, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

„Astăzi, miliția populară din Lugansk (armata separatistă, n.red.) și forțele armate ruse au ocupat ultimele înălțimi strategice, ceea ce ne permite să afirmăm că localitatea Lisichansk este complet înconjurată”, a indicat un reprezentant al armatei separatiste din Lugansk, Andrei Marotchko, citat de agenția de presă rusă TASS.

Lisichansk este ultimul oraș important din regiunea Lugansk controlată de armata ucraineană, scrie News.ro.

Omul de afaceri Peter Imre s-a stins din viață la o clinică din București CITEȘTE ȘI Omul de afaceri Peter Imre s-a stins din viață la o clinică din București

Este geamănul celui de la Severodonețk, cucerit săptămâna trecută de Moscova după retragerea forțelor ucrainene în urma unei bătălii care a durat câteva săptămâni. Cele două orașe sunt separate de râul Doneț.

Cucerirea Lisichansk ar permite armatei ruse să înainteze apoi spre Sloviansk și Kramatorsk, alte două orașe mari din regiunea industrială Donbass, pe care Moscova încearcă să le cucerească.

UPDATE 17:00
 
Armata ucraineană a declarat sâmbătă că Lisichansk, oraș din estul Ucrainei aflat în centrul luptelor intense din ultimele zile, "nu este înconjurat", contrar a ceea ce susțin separatiștii sprijiniți de armata rusă, conform AFP.
 
"Luptele în jurul Lisichansk se dezlănțuie. Din fericire, orașul nu este înconjurat și se află sub controlul armatei ucrainene", a declarat Ruslan Muzychuk, purtătorul de cuvânt al Gărzii Naționale a Ucrainei, pentru televiziunea ucraineană, dezmințind informațiile date mai devreme, de un reprezentant al armatei separatiste de la Lugansk.
 
"Astăzi, miliția populară din Lugansk (armata separatistă, n.red.) și forțele armate ruse au ocupat ultimele înălțimi strategice, ceea ce ne permite să afirmăm că localitatea Lisichansk este complet înconjurată”, a indicat mai devreme un reprezentant al armatei separatiste din Lugansk, Andrei Marotchko, citat de agenția de presă rusă TASS.
viewscnt
Afla mai multe despre
razboi
lisichansk