Alexander Milcev, E&Y: Se constată o tendință de criminalizare a problemelor fiscale

Alexander Milcev, E&Y: Se constată o tendință de criminalizare a problemelor fiscale
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2016

În cadrul controalelor fiscale se constată un fenomen îngrijorător, respectiv o tendință de criminalizare a problemelor fiscale, a declarat Alexander Milcev, directorul Departamentului de Asistență Fiscală și Juridică al EY România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Aici este vorba probabil de teama mai mult sau mai puțin justificată a inspectorului fiscal, care este și funcționar public, de a nu fi acuzat de organele de urmărire penală că nu și-a făcut datoria și nu a anunțat procuratura în caz de suspiciune de evaziune fiscală", a spus Milcev.

Directorul E&Y a făcut referire și la formularul de declarare în scop de TVA (088), despre care a spus că prezintă neclarități și complicații pentru contribuabilii onești. "ANAF și MFP au adoptat aceste reguli pentru a îngreuna înregistrarea frauduloasă în scop de TVA și pentru a reduce așa-numita fraudă de tip carusel care se practică în țările UE care exploatează găuridin sistemul comun de TVA, a afirmat el.

În urmă cu o lună, AmCham arăta, într-un comunicat, că remarcă cu îngrijorare creșterea numărului de dosare penale întocmite ca urmare a controalelor fiscale.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
controale fiscale
e&y
anaf