ANAF va reînființa Autoritatea Națională Vamală

ANAF va reînființa Autoritatea Națională Vamală
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2016

Direcția Generală a Vămilor din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) se va transforma în acest an în Autoritatea Națională Vamală din România, devenind astfel structură de sine stătătoare, a declarat vineri vicepreședintele ANAF, Dorel Fronea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nu vor exista cheltuieli suplimentare de personal și nici nu vor fi create posturi noi, ci noua autoritate va prelua o parte din posturile vacante de la ANAF, subliniază Dorel Fronea, conform News.ro.

„Acum suntem o simplă direcție în cadrul ANAF și nu putem avea performanțele pe care ni le dorim. Vom redeveni Autoritatea Națională Vamală, cum a fost și până în 2013, când a fost desființată. (...) Prin reorganizarea aceasta se va eficientiza structura ANAF și nu vor fi cheltuieli de personal. Nu vom avea posturi suplimentare, ci vom lua din posturile vacante de la ANAF, nu cheltuim suplimentar”, explică Fronea, care este coordonator al autorității vamale.

În prezent, în structurile vamale din România lucrează 2.600 de angajați, cu tot cu 190 de posturi vacante, afirmă vicepreședintele ANAF.

Fronea mai spune că vor fi reînființate și echipele mobile, desființate în anul 2013, și care au fost preluate de Direcția Antifraudă.

EXCLUSIV Guvernul schimbă CA-urile de la Eximbank, Imprimeria Națională, Fondul Român de Contragarantare și Fondul pentru IMM CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul schimbă CA-urile de la Eximbank, Imprimeria Națională, Fondul Român de Contragarantare și Fondul pentru IMM

„Traficul ilicit cu mărfuri și produse în România va scădea și vom securiza mai bine frontierele Uniunii Europene, astfel încât vom deveni cel mai puternic partener în combaterea traficului ilicit de mărfuri”, a adăugat reprezentantul ANAF.

La nivel național vor exista 40-50 de echipe mobile, a menționat el, urmând ca noua structură să achiziționeze autovehicule în acest scop, fără a preciza ce sumă va fi alocată în acest sens.

„Avem deja un parc auto și mai sunt și în cadrul parcului auto al ANAF mașini pe care le putem prelua, deci nu neapărat le achiziționăm pe toate. Va fi o redistribuire a acestor bunuri în cadrul ANAF”, a subliniat Fronea.

Autoritatea Națională a Vămilor a fost desființată în anul 2013 și transformată în departament fără personalitate juridică în cadrul ANAF.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
autoritatea nationala vamala