Guvernul nu se va mai reuni în ședință astăzi, când era programată avizarea modificărilor la Codul Fiscal. Tudose: Nu cred că va intra în ședință trecerea contribuțiilor, nu vrem să creăm dezechilibre. Tăriceanu: Ce atâta grabă?

Guvernul nu se va mai reuni în ședință astăzi, când era programată avizarea modificărilor la Codul Fiscal. Tudose: Nu cred că va intra în ședință trecerea contribuțiilor, nu vrem să creăm dezechilibre. Tăriceanu: Ce atâta grabă?
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 6 nov 2017

Guvernul nu se va mai reuni în ședință astăzi, când era programată avizarea modificărilor la Codul Fiscal, următoarea reuniune a Cabinetului fiind programată acum pentru miercuri, au anunțat reprezentanții Executivului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Premierul Mihai Tudose a declarat că nu crede că în acea ședință de miercuri va mai fi discutată trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

 "Cred că nu va intra în ședință trecerea contribuțiilor de la angajat la angajator. Nu vrem să creăm dezechilibre", a spus Tudose.

La rândul său, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care susține guvernarea și a insistat până în prezent pentru modificarea Codului Fiscal, inclusiv cu transferul contribuțiilor, prin ordonanță de urgență, a afirmat că decizia nu trebuie grăbită. "Ce atâta grabă ?", a spus Tăriceanu, întrebat de presă când și dacă Guvernul va mai schimba Codul Fiscal.

Vineri, ședința extraordinară de guvern pentru schimbarea Codului Fiscal a fost amânată pentru astăzi, cu argumentul că "nu au fost primite toate avizele pentru proiectul de modificare a Codului", precum aprobarea Consiliului Legislativ.

Abonament sau asigurare medicală? Dar dacă nu trebuie să alegi? Amândouă pot fi acum deduse din impozit CITEȘTE ȘI Abonament sau asigurare medicală? Dar dacă nu trebuie să alegi? Amândouă pot fi acum deduse din impozit

Este însă posibil și ca textul pregătit spre aprobare să fie modificat în acest interval.

Atenția asupra Guvernului era foarte mare în așteptarea unei decizii, în condițiile în care atât sindicatele, cât și marile organizații ale oamenilor de afaceri au criticat puternic modificările pregătite. Lideri ai confederațiilor sindicale au amenințat și cu grevă.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Modificările pregătite, care includ transferul contribuțiilor către angajați, impozit pe cifra de afaceri pentru mai multe firme, dar și deduceri pentru anumite familii cu venituri reduse, reducerea impozitului pe venit și majorarea salariului minim brut, au fost prezentate de Profit.ro AICI și AICI.

Decizie CJUE : Fiscul român, bun de plată pentru firmele cărora le-a refuzat drept de deducere TVA din tranzacții cu furnizori inactivi sau cu cod de TVA anulat CITEȘTE ȘI Decizie CJUE : Fiscul român, bun de plată pentru firmele cărora le-a refuzat drept de deducere TVA din tranzacții cu furnizori inactivi sau cu cod de TVA anulat

Președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să renunțe la transferul contribuțiilor sociale la angajat, apreciind că acesta, acompaniat de introducerea "taxei de solidaritate" (redenumită "contribuție asigurătoare pentru muncă”), va genera o bulversare fiscală și nu va genera, în cel mai bun caz, creșterea salariilor decât, de exemplu, cu 3 lei în cazul unui salariu de 2.335 lei, în realitate urmând însă să fie sectoare întregi în care salariile vor scădea, iar pensia actualilor angajați va fi afectată.

În replică, liderul PSD, Liviu Dragnea, și premierul Mihai Tudose au susținut din nou că trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat nu va genera reduceri de salarii ci, dimpotrivă, "este pentru prima dată când se măresc salariile într-un mod serios pentru toată lumea".

viewscnt
Afla mai multe despre
tudose
cod fiscal
contributii