Marea Britanie ar putea înjumătăți impozitul pe profit la 10%, dacă UE va bloca un acord comercial post-Brexit

Marea Britanie ar putea înjumătăți impozitul pe profit la 10%, dacă UE va bloca un acord comercial post-Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2016

Marea Britanie ar putea reduce la jumătate impozitul pe profit, la 10%, dacă Uniunea Europeană va refuza încheierea unui acord comercial post-Brexit sau va bloca accesul băncilor din Marea Britanie pe piața unită, potrivit unei surse citate de Sunday Times, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ideea de a reduce impozitul pe profit a venit din partea consilierilor premierului Theresa May, pe fondul îngrijorărilor sporite că statele membre vor adopta poziții dure în timpul negocierilor pentru Brexit, scrie News.ro.

Impozitul mai mic ar putea fi folosit pentru a încerca că convingă UE să acorde drepturi de ”pașaport” pentru companiile de servicii financiare, astfel încât acestea să continue activitățile pe teritoriul acesteia.

Liderii UE au arătat clar, la summitul de săptămâna trecută, că nu vor permite Marii Britanii să beneficieze de facilități precum accesul liber la piață, în anumite sectoare, fără a-și asuma integral responsabilitățile avute ca stat membru.

”Oamenii spun că nu avem niciun fel de cărți de jucat. Avem unele cărți bune pe care le putem juca dacă vor deveni dificili cu noi. Dacă vor spune nu la dreptul de pașapoarte și vor impune tarife comerciale ridicate putem a tăia impozitul pe profitul companiilor la 10%, a spus sursa.

Încrederea analiștilor CFA în situația economică a României s-a înrăutățit puternic în septembrie CITEȘTE ȘI Încrederea analiștilor CFA în situația economică a României s-a înrăutățit puternic în septembrie

Reducerea impozitului pe profit ar putea atrage companii din UE în Marea Britanie, ceea ce ar fi benefic pentru economie și ar concura Irlanda ca țară de reședință pentru marile companii.

Liderii UE au avertizat că dacă Marea Britanie va limita circulația liberă a persoanelor va pierde accesul preferențial la piața unică, îngrijorând băncile din Londra că vor pierde dreptul de a-și vinde serviciile în Europa.

Grupul japonez Nissan a avertizat că ar putea renunța la investițiile în cea mai mare fabrică auto din Marea Britanie, dacă guvernul nu va compensa orice fel de majorare de taxe rezultată din Brexit.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
impozitul pe profit
brexit