Parlamentul European a numit membrii comisiei de anchetă "Panama Papers". Printre ei, și un român

Parlamentul European a numit membrii comisiei de anchetă "Panama Papers". Printre ei, și un român
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2016

Parlamentul European a numit, joi, 65 de membri în comisia de anchetă "Panama Papers" privind evaziunea fiscală și spălarea de bani, după ce a aprobat constituirea comisiei pe 8 iunie, printre aceștia regăsindu-se un singur român, deputatul Cătălin Ivan, din partea grupului S&D.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia, a cărei denumire va fi prescurtată PANA, va numi un președinte și patru vice-președinți la prima reuniune.

“Comisia va investiga și presupusele contravenții și gestionări defectuoase în aplicarea de către Comisia UE sau statele membre ale legislației europene privind spălarea de bani, evaziunea sau evitarea fiscale”, a anunțat Parlamentul European, conform news.ro.

Grupul de anchetă trebuie să prezinte un raport peste 12 luni.

LISTA Sorin Ovidiu Vîntu și Cristian Borcea apar în actele Panama Papers, alături de peste 100 de persoane și entități de business din România CITEȘTE ȘI LISTA Sorin Ovidiu Vîntu și Cristian Borcea apar în actele Panama Papers, alături de peste 100 de persoane și entități de business din România

România va realiza schimb de informații cu celelalte state ale Uniunii Europene despre acționariatul companiilor, trusturilor sau al altor entități relevante pentru administrațiile fiscale și alte instituții implicate în dosarele Panama, după cum anunța Ministerul Finanțelor la finalul lunii aprilie.

La rândul său, Fiscul a înființat un grup de lucru interdepartamental, din care fac parte inspectori antifraudă și cu alte specializări, pentru a verifica informațiile din investigația jurnalistică Panama Papers și pentru a analiza date referitoare la identitatea persoanelor fizice și juridice implicate.

Președintele ANAF, Dragoș Doroș, a afirmat că grupul lucrează să colecteze datele necesare din toate sursele existente, atât oficiale, cât și neoficiale, pe care le va analiza și prelucra ulterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
panama papers
comisie