Programul Start-Up Nation are prevăzută o finanțare de 2 miliarde lei pentru 2018. La anul ar putea aplica și firmele respinse în 2017

Programul Start-Up Nation are prevăzută o finanțare de 2 miliarde lei pentru 2018. La anul ar putea aplica și firmele respinse în 2017
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 31 oct 2017

Programul Start-Up Nation are prevăzută în proiectul de buget pentru 2018 o finanțare de 2 miliarde lei, care asigură, în temeiul legii, suportul activității a 10.000 de noi firme. Anul viitor ar putea aplica pentru finanțare și firmele ale căror proiecte au fost respinse anul acesta, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Laufer a precizat, marți, că în proiectul de buget pentru 2018, elaborat la nivelul Guvernului, a fost prevăzută o finanțare de 2 miliarde lei destinată Programului Sart-up Nation. 

Suma aceasta fusese prevăzută și pentru anul acesta, acoperind finanțarea a 10.000 de firme nou înființate după 341 ianuarie 2017, numai că a fost redusă la 1,7 miliarde lei.

În cele din urmă din 19.260 de companii care au aplicat în cadrul programului Start-Up Nation, au primit finanțare 8.700, corespunzător înființării a 21.000 noi locuri de muncă.

FOTO Proiecte din programul Start-up Nation, scoase la vânzare pe internet CITEȘTE ȘI FOTO Proiecte din programul Start-up Nation, scoase la vânzare pe internet

Vârsta medie a celor care au aplicat este de 36 de ani, 55% dintre ei fiind bărbați și 45% femei, 25% dintre firme fiind din mediul rural.

Ilan Laufer s-a arătat convins că 85% dintre aceste firme vor fi viabile și își vor continua activitatea pentru mulți ani.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a precizat că are în vedere modificarea programului astfel încât la anul să poată aplica din nou și firmele care nu au primit finanțare anul acesta. În acest scop, programul ar trebui să permită finanțarea firmelor mai vechi de un an.

Potrivit ministrului, anul viitor sesiunea de finanțare ar putea începe cu 2 luni mai devreme decât anul acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
start-up
nation
firme
program
finantare
buget
afaceri
mediu
laufer