Prună: Magistrații să aplice fără timiditate dispozițiile privind confiscarea. Să fie redat societății ce s-a furat

Prună: Magistrații să aplice fără timiditate dispozițiile privind confiscarea. Să fie redat societății ce s-a furat
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2016

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat joi că România are legislația necesară pentru a pune în practică directiva europeană privind confiscarea bunurilor obținute din infracțiuni și că magistrații trebuie să aplice fără timiditate aceste prevederi, pentru ca ceea ce s-a furat societății să fie redat acesteia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Raluca Prună a spus, la Conferința Pan-Europeană a Oficiilor Naționale de Recuperare a Creanțelor, că dosarele penale din România sunt gestionate de magistrați imparțiali și bine pregătiți, iar acest lucru este demonstrat de rata de 10% a achitărilor, care este mult sub media europeană, scrie News.ro.

Ministrul Justiției a adăugat că în România opinia publică nu mai este surprinsă atunci când un demnitar este judecat și condamnat.

“Avem în noul Cod penal instituția confiscării extinse, avem câteva zeci de dosare în care aceste instituții au fost valorificate de magistrați. Ei trebuie să continue să aplice deloc timid dispozițiile legale în aceste domenii. Structurile de parchet DNA și DIICOT pun accent în dosarele lor pe investigația financiară, pe transpunerea integrală a directivei europene privind confiscarea și înghețarea produselor infracțiunii”, a declarat ministrul.

Raluca Prună a precizat că va promova un act normativ prin care va consolida Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, care va avea unitate proprie de investigații financiare.

Ministrul Justiției a vorbit și despre noua Agenție de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), arătând că acesta este un partener profesionist pentru oficiilor de recuperare a creanțelor.

Oficial: PFA-urile și întreprinzătorii persoane fizice au răgaz până în ianuarie 2019 să se conformeze noilor reguli de autorizare CITEȘTE ȘI Oficial: PFA-urile și întreprinzătorii persoane fizice au răgaz până în ianuarie 2019 să se conformeze noilor reguli de autorizare

“Acest demers nu ar fi fost posibil fără sprijinul unor parteneri din Franța și Olanda. Mulțumesc și partenerilor americani care au fost alături de noi. Avem un cadru legislativ aproape complet și structuri organizaționale profesionale, ne trebuie încă puțin curaj. Ceea ce s-a furat societății, trebuie dat societății. Acest lucru nu poate fi realizat fără cooperare judiciară. Aveți în ANABI un partener loial și profesionist”, a mai spus Raluca Prună. 

viewscnt
Afla mai multe despre
confiscare
raluca pruna