Revoltă pe pagina ANAF după un anunț privind declarațiile: Curg comentariile pline de critici

Revoltă pe pagina ANAF după un anunț privind declarațiile: Curg comentariile pline de critici
Diana Zaharia
Diana Zaharia
scris 26 iul 2016

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a postat pe pagina de socializare un mesaj prin care anunță că depunerea declarațiilor on-line a funcționat normal, luni, 25 iulie, când s-a împlinit termenul pentru depunerea mai multor formulare. În scurt timp, postarea a adunat zeci de comentarii care contestă poziția instituției. Mai mult, unii contribuabili se plâng că au fost amendați, marți, când au mers la ghișee să depună declarațiile pe care nu au reușit să le trimită online.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

ANAF a postat că “S-au depus declarații în mod continuu, fãrã a se înregistra întreruperi în acest proces. Toate declarațiile au fost acceptate, recipisa primindu-se în momentul în care s-a efectuat prelucrarea fiecărei declarații. Prelucrarea declarațiilor s-a realizat ritmic, corespunzãtor perioadei de vârf a depunerii (sfârșitul perioadei de depunere lunarã, cât și semestrialã). Total declaratii depuse 25.07.2016: 526.186

Interval orar: 00.00-08.00: 24287

Interval orar: 08.00-10.00: 42665
Interval orar: 10.00-12.00: 72152
Interval orar: 12.00-14.00: 83962
Interval orar: 14.00-16.00: 92367
Interval orar: 16.00-18.00: 96295
Interval orar: 18.00-20.00: 62029
Interval orar: 20.00-22.00: 28280
Interval orar: 22.00-24.00: 24149

La adresa de email admin.portal@mfinante.ro se pot semnala eventuale probleme privind depunerea declarațiilor / functionarea serviciilor online”. Prin datele prezentate, ANAF arată că s-au depus declarații în toate intervalele orare.

În scurt timp, mesajul a fost urmat de comentarii ale contribuabilor care spun că, dimpotrivă, au fost probleme mari de funcționare. Mai mult, aceștia consideră că postarea a fost făcută tocmai pentru a justifica eventualele amenzi pentru întârzierea declarațiilor care nu a fost din vina lor.

Taxele pot fi plătite la ghișeele ANAF prin card în 10 județe CITEȘTE ȘI Taxele pot fi plătite la ghișeele ANAF prin card în 10 județe

“Este absurd acest comunicat având în vedere numărul mare de sesizări si plângeri că site-ul nu a funcționat. Din respect pentru contribuabili ar trebui luate în considerare aceste sesizări și rezolvată problema astfel încât nimeni să nu aibă de suferit. Să muncești până la 12:00 noaptea si să mai primești si amendă atunci când nu este vina ta este absolut de neacceptat!”

 "Am rămas cu 7 declarații nedepuse, am fost la anaf la Cluj azi, așa cum mă așteptăm, amendă pentru nedepunere în termen- explicația lor a fost că noi contabili ne-am "faultat" între noi că am depus în ultima zi foarte multe declarații cu 0 și am încărcat serverul, nu trebuia să ne lăsăm pe ultima zi."

“Intre 22 si 24 nu a functionat deloc, comunicatul ăsta e" cireașa de pe tort", după toți nervii de ieri vin și spun că a funcționat normal”.

“Dacă totul a funcționat normal, de ce ați transmis acest comunicat? Vă spun exact și ce erori au fost: eroare de certificat anulat/revocat, eroare că nu este token-ul cu certificatul și cea mai des întâlnită nu se putea accesa pagina-serverul nu răspunde.”

Guvernul ia fața Parlamentului și îi scutește pe cercetători de impozitul pe venit CITEȘTE ȘI Guvernul ia fața Parlamentului și îi scutește pe cercetători de impozitul pe venit

“Dacă totul a funcționat " normal: de ce a fost nevoie de acest comunicat ? Probabil din cauza multor sesizări făcute pe acea adresa de mail? Ceea ce înseamnă că într-adevăr nu funcționa normal !!”

“La ora 23.45 nu se puteau depune declarații, "the page cannot be displayed". Păcat că nu am facut un printscreen, nu mi-am dat seama, la ce nervi aveam....”

Însă unii contribuabili au postat inclusiv print screen pentru a demostra că site-ul nu funcționa:

Revoltă pe pagina ANAF după un anunț privind declarațiile: Curg comentariile pline de critici

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
declarații
site
server
depunere online
blocaj