Rovinieta pentru vehicule grele de transport marfă s-ar putea majora

Rovinieta pentru vehicule grele de transport marfă s-ar putea majora
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 ian 2018

Rovinietele pentru vehiculele de transport marfă de peste 3,5 tone, valabile pentru o zi, vor crește la 12 euro, potrivit unui proiect de Ordonanță de urgență publicat de Ministerul Transporturilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Așa cum reiese din Directiva CE de aplicare a taxelor la vehiculele grele de transport marfă pentru utilizarea anumitor infrastructuri, coroborat cu data publicării Comunicării, 18.02.2014, tariful de 12 euro/zi trebuia aplicat începând cu data de 01 martie 2014. Modificările constau în majorarea tarifului zilnic la 12 euro, netranspus nici până în prezent, și recalcularea tarifelor pentru celelalte perioade de valabilitate. În prezent, din cauza netranspunerii tarifului zilnic de 12 euro, există riscul deschiderii procedurii de infrigement împotriva României", subliniază Ministerul Transporturilor, citat de Agerpres.

În prezent, tarifele de utilizare și de trecere pe rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale din România valabile pentru o zi sunt de 4 euro, în cazul vehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă autoriată mai mare de 3,5 tone și mai mică sau egală cu 7,5 tone, de 7 euro pentru cele mai mari de 7,5 tone dar mai mici de 12 tone, de 9 euro pentru cele cu masa mai mare sau egală cu 12 tone, cu maximum 3 axe, și de 11 euro pentru cele cu maximum 4 axe.

viewscnt
Afla mai multe despre
transport
marfa
roviniete
ministerul transporturilor