Sechestru pe averile celor din dosarul Tel Drum, în care este implicat Liviu Dragnea

Sechestru pe averile celor din dosarul Tel Drum, în care este implicat Liviu Dragnea
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2017

Procurorii DNA au impus sechestru pe averile persoanelor implicate în Dosarul Tel Drum, măsura vizându-l și pe liderul PSD Liviu Dragnea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Conform procedurii, cei vizați de sechestru ar urma să se prezinte la DNA pentru a le fi adusă la cunoștință măsura decisă, scrie News.ro.

În acest dosar, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, de două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și de două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, fapte comise în perioada în care era președintele Consiliului Județean Teleorman.

FT: Opt dintre cele mai mari bănci din lume vor încheia acorduri cu UE pentru închiderea investigației privind manipularea pieței valutare CITEȘTE ȘI FT: Opt dintre cele mai mari bănci din lume vor încheia acorduri cu UE pentru închiderea investigației privind manipularea pieței valutare

Alături de el, în  dosar sunt cercetate alte opt persoane din conducerea Tel Drum, asociați ai unor societăți comerciale sau funcționari.

"Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații", afirmă DNA.

Conform procurorilor, prejudiciul creat în dauna bugetului public este de peste 30 de milioane de lei, iar fondurile europene fraudate sunt de 21 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
sechestru
psd
tel drum
liviu dragnea