UE vrea proceduri de insolvență mai uniforme înaintea unui val de falimente

UE vrea proceduri de insolvență mai uniforme înaintea unui val de falimente
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2021

Miniștrii de Finanțe din zona euro au discutat vineri cum să îmbunătățească și să facă mai asemănătoare legile cu privire la insolvență din cele 19 state membre ale zonei unice, în ideea de a se pregăti mai bine pentru un val de falimente care este așteptat să apară atunci când companiile nu vor mai beneficia de sprjinul de urgență al guvernelor, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Legile cu privire la insolvență diferă de la țară la țară, ceea ce creează dificultăți pentru zona euro. Această problemă amenință să limiteze creșterea economică în condițiile în care activele companiilor insolvente sunt înghețate pentru o perioadă lungă de timp până la soluționarea procedurilor juridice, în loc să fie reintroduse rapid în circuitul economic.

Înainte de retragere, Raul Castro îndeamnă la dialog între Cuba și Statele Unite. CIA a vrut să-l asasineze în 1960 CITEȘTE ȘI Înainte de retragere, Raul Castro îndeamnă la dialog între Cuba și Statele Unite. CIA a vrut să-l asasineze în 1960

"Proceduri de insolvență funcționale pot avea un impact uriaș într-o redresare", a declarat președintele Eurogrupului, Paschal Donohoe.

Așteptata creștere a numărului de companii care vor da faliment va duce la acumularea creditelor neperformante ale băncilor, într-o perioadă în care redresarea economică post-pandemie începe iar guvernele vor retrage schemele de sprijin care au menținut pe linia de plutire multe companii neviabile.

viewscnt
Afla mai multe despre
procedura insolventei
legislatie insolventa ue