USR a depus 5.000 de amendamente împotriva split TVA: Nu putem să-i oprim, dar putem măcar să le facem viața mai grea!

USR a depus 5.000 de amendamente împotriva split TVA: Nu putem să-i oprim, dar putem măcar să le facem viața mai grea!
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2017

USR a depus 5.000 de amendamente împotriva split TVA, anunțând că le va susține pe toate în comisie și în plen, pentru că, dacă opoziția nu poate opri mașinăria de vot PSD-ALDE, poate măcar să le facă viața mai grea celor care se află la putere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

”5.000 de amendamente împotriva TVA Split. În premieră pentru România, vom face primul filibuster pe o temă extrem de importantă pentru întreaga economie”, a anunțat deputatul USR Claudiu Năsui pe pagina sa de Facebook, scrie News.ro.

El a precizat că, marți, pe ordinea de zi a comisiei pentru buget, finanțe și bănci vine legea privind split TVA, iar USR a depus 821 de pagini de amendamente care vor trebui citite, dezbătute și votate în comisie și în plen.

DOCUMENT Fiscul explică firmelor, într-un ghid, ce pot face atunci când vine la ele în inspecție fiscală CITEȘTE ȘI DOCUMENT Fiscul explică firmelor, într-un ghid, ce pot face atunci când vine la ele în inspecție fiscală

”În premieră pentru parlamentarismul român, încercăm să facem primul filibuster pe o temă extrem de importantă pentru întreaga economie română. De când am ajuns în Parlament, PSD-ALDE ne tot șicanează cu faimoasa «procedură». De 27 de ani de când sunt ei în politică au avut timp să se specializeze pe procedură parlamentară. Ba că nu am semnat unde trebuie, ba că am stat prea mult, ba că am stat prea puțin. Iar ei lucrează la virgulă când vine vorba să-și urmărească interesul. Unii dintre ei chiar au scris procedurile și regulamentele pe care acum ni le impun”, menționează Năsui.

În ceea ce privește demersul USR, Claudiu Năsui a amintit exemplul senatorului american Rand Paul care, în 2013, a vorbit timp de 13 ore împotriva unei legi care permitea președintelui american de la acea vreme să folosească drone militare pe teritoriul SUA, 13 ore de stat în picioare și vorbit fără oprire în Senatul american.

Florin Georgescu, BNR: Impozitarea progresivă trebuie introdusă cât mai rapid. Cota unică a crescut corupția și evaziunea CITEȘTE ȘI Florin Georgescu, BNR: Impozitarea progresivă trebuie introdusă cât mai rapid. Cota unică a crescut corupția și evaziunea

”Adevărul este că opoziția nu poate opri TVA Split în Parlament. Nu o poate opri pentru că domnii Liviu Dragnea, Ionuț Mișa, Darius Vâlcov, Florin Georgescu și Liviu Voinea își doresc să supună România acestui experiment fiscal, iar PSD-ALDE sunt o mașinărie de vot disciplinată care vor vota orice primesc ordin să voteze. Nu putem să-i oprim, dar putem măcar să le facem viața mai grea atunci când ei ne fură șansa unei vieți normale în țara noastră. Astfel, conform Regulamentului Camerei Deputaților, noi putem formula oricâte amendamente, iar ele pot fi supuse la vot și în plenul camerei la solicitarea noastră. Și fiți siguri că vom solicita acest lucru. O vom solicita pentru fiecare dintre cele 5.000 de amendamente”, a subliniat Năsui.

Deputatul USR propune și un slogan pentru protestul anunțat pentru duminică seara în Capitală: ”Split TVA! Nu în țara mea!”.

viewscnt
Afla mai multe despre
usr
tva
split
amendamente
parlament