KPMG a fost amendată cu peste 6 milioane de dolari în SUA

KPMG a fost amendată cu peste 6 milioane de dolari în SUA
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 aug 2017

Firma de audit și consultanță KPMG a fost amendată de autoritățile financiare ameriane cu 6,2 milioane de dolari pentru modul în care a realizat auditul companiei petroliere Miller Energy Resources, care și-a supraevaluat anumite active de circa 100 de ori, potrivit Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Miller Energy, care a fost la rândul său ținta unei investigații a Comisiei americane pentru bursă și valori mobiliare (SEC), a evaluat la 480 de milioane de dolari active cumpărate, cu puțin timp în urmă, pentru mai puțin de 5 milioane de dolari.

Compania a avut KPMG în rolul de auditor începând din 2011. Potrivit SEC, din cauza auditului KPMG investitorii au fost informați greșit despre valoarea companiei.

Magazinele online au crescut de 4 ori volumele curierilor în ultimii 10 ani CITEȘTE ȘI Magazinele online au crescut de 4 ori volumele curierilor în ultimii 10 ani

Companiile de audit din “big four”- grupul celor mai puternici jucători de pe piața de profil, KMPG, PwC, Deloitte și EY, au fost ținta unor scandaluri contabile în ultimul timp.

“Firmele de audit trebuie să înțeleagă în totalitate industriile din care fac parte clienții lor. KMPG a contractat un nou client fără să înțeleagă metodele de evaluare a proprietăților din domeniul petrolului și gazelor, ceea ce făcut ca investitorii să fie dezinformați că active cumpărate cu mai puțin de 5 milioane de dolari valorează jumătate de miliard de dolari”, a declarat un oficial al SEC.

Tot astăzi, firma de audit și consultanță PricewaterhouseCoopers (PwC) a primit o nouă amendă record în Marea Britanie, de peste 5 milioane lire sterline, după ce a admis că a săvârșit abateri în auditul financiar al RSM Tenon Group, la un moment dat una dintre cele mai mari firme de consultanță din Regat.

viewscnt
Afla mai multe despre
kpmg
pwc
audit
miller energy
evaluare
amenda
sec