Ambasadele Belgiei, Canadei, Franței, Germaniei, Olandei și Statelor Unite ale Americii, în calitate de țări partenere importante ale României, solicită împreună Guvernului României să inverseze ''un curs care nu este util'' ;i pe care l-a decis prin adoptarea, marți seara, a ordonanței de modificare a codurilor penale.
Consiliul Legislativ îl contrazice pe ministrul Justiției și arată că dezincriminarea demnitarilor și funcționarilor publici pentru favorizarea infractorului în cazul emiterii sau adoptării de acte normative ar trebui reanalizate. Ministrul Iordache arătase că regimul infracțiunii respective a fost modificat de Guvern după modelul conflictului de interese.
Guvernul a trimis Parlamentului proiectul de lege privind grațierea, urmând să fie dezbătut și aprobat în procedură de urgență. Consiliul Legislativ atrage atenția că Guvernul nu exceptează de la grațiere infracțiunile de genocid și crime împotriva umanității.
Intervalul în care firmele vor putea beneficia, o singură dată pentru fiecare contravenție, de îngăduința inspectorilor Fiscului, nefiind amendate fără să le fi cerut anterior un plan de conformare, a fost redus de la 5 ani la 3 ani, măsura fiind încă în stadiul de proiect.
Ordonanța privind modificarea Codului Penal și proiectul de lege privind grațierea au fost adoptate, marți seară, în ședința de Guvern fără a primi niciun fel de observație din partea miniștrilor și fără niciun fel de dezbatere cu privire la prevederile acestora. Actele normative nu fuseseră incluse pe agenda suplimentară care se întocmește de obicei la începutul ședinței de Guvern.