Câte 20% din sumele încasate din valorificarea bunurilor confiscate în cazurile penale, cu hotărâri definitive de confiscare, vor fi alocate ministerelor Educației și Sănătății, în timp ce câte 15% vor primi ministerele de Interne, Justiție și cel Public. O cotă de 15% va fi alocată pentru asociații și fundații cu obiect de activitate în domeniul social.
Universitățile care, în urma evaluării instituționale, nu îndeplinesc standardele de calitate vor depune un dosar prin care solicită o nouă evaluare în termen de doi ani de la data primei evaluări. În plus, universitățile care nu îndeplinesc standardele de calitate în cadrul a două astfel de evaluări instituționale consecutive vor intra în proces de lichidare.
Comisia Europeană a respins argumentele cu care autoritățile române au promovat Legea care impune marilor comercianți să asigure 51% din oferta de alimente de la producători locali. Dosarul inițial a fost respins, iar pasul următor presupune automat infringementul. În dispută au intrat și ambasade.
Corpul de Control al prim-ministrului arată că mai multe Guverne au derulat un contract, încheiat în 2000, pentru informatizarea spitalelor, cu o valoare totală de 22 milioane dolari, din care, până anul trecut, au fost cheltuite aproape 15 milioane de dolari pentru un program informatic care nu este folosit nici măcar în cele doar două spitale în care a fost introdus. Contractul prevedea introducerea aplicației în 34 de spitale.
Inspectorii ANAF vor fi obligați să asigure firmelor nu doar posibilitatea de a-și exprima opinia despre neregulile găsite, ci să le ofere și consiliere în rezolvarea problemelor, altfel amenzile vor fi anulate, este mișcarea pregătită în Parlament.