Acțiunile Ford continuă să crească, după ce compania a investit masiv în vehiculele electrice

Acțiunile Ford continuă să crească, după ce compania a investit masiv în vehiculele electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 nov 2021

Acțiunile Ford Motor au urcat semnificativ în ultimele luni, ajungând la un nivel care nu mai fusese înregistrat de când era la conducere Alan Mulally, numit deseori salvatorul companiei, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Ultimul impuls pentru acest raliu a fost reprezentat de rezultatele trimestriale impresionante raportate de producătorul auto american. Săptămâna trecută, Ford a raportat un profit trimestrial peste așteptări, a îmbunătățit estimările privind câștigurile anuale, datorită cererii ridicate pentru camionete, care a compensat efectele deficitului global de semiconductori, și a anunțat reluarea acordării de dividende, scrie Agerpres.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Producătorul auto american se așteaptă în acest an la un profit operațional între 10,5 și 11,5 miliarde de dolari, iar la 1 decembrie va plăti dividende trimestriale de 10 cenți pe acțiune, după ce în martie 2020 suspendase plata dividendelor, pe fondul efectelor pandemiei.

După ce au atins un nivel scăzut în martie 2020, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus, acțiunile Ford au urcat constant, sprijinite de majorarea cererii pentru automobile. De când Jim Farley a devenit director general în urmă cu un an și s-a angajat să investească masiv în vehiculele electrice, prețul acțiunilor s-a dublat.

Marți, titlurile au urcat cu 1,3%, atingând cel mai ridicat nivel pe parcursul unei zile din 2011.

"Am investit deplin în viitorul electric și acum vedem rezultatele. Ne îndreptăm agresiv să conducem revoluția vehiculelor electrice", a afirmat săptămâna trecută Jim Farley.

Acesta a anunțat că cererea anuală pentru SUV-ul electric Mustang Mach-E a ajuns la 200.000 de unități, iar compania ia măsuri pentru majorarea producției de vehicule electrice. Ford a început să producă Mach-E în China și majorează producția în Mexic.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

Deși Ford se așteaptă la atenuarea deficitului global de semiconductori, directorul financiar John Lawler a apreciat că acesta s-ar putea extinde până în 2023, ceea ce va afecta producția.

"Ne așteptăm la o creștere de aproximativ 10% a vânzărilor în 2021, iar lipsa cipurilor încă ne afectează", a declarat Lawler.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
vehicule electrice