Amazon descoperă una dintre cele mai grave fraude: 100 de firme păgubite

Amazon descoperă una dintre cele mai grave fraude: 100 de firme păgubite
scris 9 mai 2019

Amazon a descoperit una dintre cele mai grave fraude care a avut loc pe platforma sa și a constat în furtul fondurilor din contul a aproximativ 100 de companii care vând produse pe site-urile gigantului american.

Brâncuși CITEȘTE ȘI Brâncuși

Un dosar depus în instanță obținut de Bloomberg arată că Amazon investighează o fraudă care i-a avut drept victime pe comercianții care vând produse pe platforma sa.

Conturile a aproximativ 100 de firme care vând pe Amazon au fost compromise, hackerii având acces la fondurile acestora vreme de mai multe luni, în perioada mai 2018 - octombrie 2018.

În această perioadă, hackerii au transferat banii obținuți de firme în urma vânzărilor și a împrumuturilor acordate de Amazon.

SAP și Apple se asociază pentru a ajuta clienții să își dezvolte propriile aplicații mobile pentru afaceri CITEȘTE ȘI SAP și Apple se asociază pentru a ajuta clienții să își dezvolte propriile aplicații mobile pentru afaceri

Printre companiile în cauză se numără Barclays și Prepay Technologies. Numele acestora apare în cererea făcută de Amazon în instanță, care a cerut acces la conturile celor două companii pentru a face investigații.

Amazon nu a comentat cu privire la condițiile în care s-a produs această fraudă, însă a spus că genul acesta de incidente se produc de regulă după ce hackeri intră în posesia datelor de logare folosind o strategie de phishing.

Asta ar înseamna că Amazon nu ar avea nicio vină și că frauda s-a produs ca urmare a neglijenței reprezentaților companiilor implicate.

Nu este clar ce sume au furat în total hackerii. Amazon a acordat anul trecut împrumuturi de peste 1 miliard de dolari firmelor care vând pe platforma sa.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
frauda
hackeri