Angajații Lego vor primi bonusuri sporite și mai multe zile libere grație creșterii vânzărilor

Angajații Lego vor primi bonusuri sporite și mai multe zile libere grație creșterii vânzărilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2021

Producătorul danez de jucării Lego A/S, ale cărui "cărămizi" de plastic colorate sunt preferate de copiii din 130 de țări, a decis să își recompenseze angajații cu bonusuri mai mari și mai multe zile libere, după ce 2021 s-a dovedit a fi un an "extraordinar", transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peste 20.000 de angajați vor primi trei zile libere suplimentare precum și bonusuri mărite în luna aprilie, a precizat Benjamin Hjorth, purtător de cuvânt de la Lego, scrie Agerpres.

Prima mașină autonomă Apple ar putea fi lansată în 2025 CITEȘTE ȘI Prima mașină autonomă Apple ar putea fi lansată în 2025

Aceste beneficii suplimentare vin la aproape două luni după ce Lego a anunțat dublarea profitului operațional în primele șase luni ale acestui an, în condițiile în care grupul danez a crescut mai rapid decât rivalii pe piețele sale importante. 2021 "a fost un an extraordinar" iar proprietarii companiei vor să recunoască contribuția angajaților, a precizat Benjamin Hjorth.

Lego este renumită pentru faptul că majorează bonusurile angajaților care lucrează în magazine, fabrici de producție și birouri. În 2015, angajații Lego au beneficiat de un al 13-lea salariu. Hjorth nu a dezvăluit cât de mare va fi bonusul pentru acest an.

Cunoscut pentru "cărămizile" sale de plastic colorate, Lego concurează cu nume precum Mattel, producătorul păpușilor Barbie, și Hasbro.

Istoria pieselor Lego este legată de inventatorul său, Ole Kirk Kristiansen, un tâmplar din Billund, centrul regiunii Jutlandia, care a trecut la lumea jucăriilor inspirat de versiunile în miniatură ale mobilei pe care a început să le creeze la sfârșitul anului 1920 pentru a reduce costurile. Kristiansen a fondat Lego în anul 1932, numele provenind de la îmbinarea primelor două litere din cuvintele daneze 'leg godt' ('joacă bine'), fără să știe că în limba latină 'lego' înseamnă 'eu îmbin'.

Lego Group este prezent în peste 130 de țări. Filiala din România a grupului a fost înființată în anul 2011, dar și-a început oficial activitatea la 1 ianuarie 2012. Lego deține o cotă de 30% pe piața de jucării din România. 

viewscnt
Afla mai multe despre
lego
angajati