Bitcoin s-a apreciat cu 20%, cel mai bun început de an din 2012

Bitcoin s-a apreciat cu 20%, cel mai bun început de an din 2012
scris 14 ian 2020

Cotațiile bitcoin s-au apreciat cu circa 20% în primele două săptămâni din 2020, cel mai bun început de an pentru criptomonedă începând cu 2012.

Marți, cea mai populară monedă virtuală a urcat cu aproape 7% și a atins un maxim intraday de 8.688 dolari, cea mai ridicată valoare din ultimele peste două luni, în contextul reînnoirii entuziasmului pentru criptomonede. Lansarea de opțiuni pe contractele futures pentru bitcoin de către CME Group, cel mai mare operator bursier de instrumente derivate și contracte futures din lume, a contribuit la creșterea prețurilor.

Principalele criptomonede rivale înregistrau aprecieri de până la 20% la jumătatea sesiunii de tranzacționare de astăzi.

Piața europeană de obligațiuni bifează o săptămână record, cu tranzacții de peste 100 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Piața europeană de obligațiuni bifează o săptămână record, cu tranzacții de peste 100 miliarde dolari

“Prețurile erau oricum în urcare, iar lansarea anunțată de CME a adăugat, probabil, combustibil. Opinia generală este că ar putea fi începutul unui nou trend ascendent”, a comentat Vijay Ayyar, director de dezvoltare la platforma britanică de tranzacționare criptomonede Luno, citat de Bloomberg.

Un reper important va fi depășirea pragului de 9.500 de dolari pentru un bitcoin, a precizat acesta.

Bitcoin s-a apreciat cu 20%, cel mai bun început de an din 2012

Avansul de aproape 20% consemnat de bitcoin în primele două săptămâni din 2020 urmează unui an 2019 volatil, în care optimismul generat de planurile Facebook privind lansarea criptomonedei Libra s-a lovit de scepticismul declanșat de criticile venite din partea autorităților de reglementare din întreaga lume. Cu toate acestea, prețul bitcoin aproape s-a dublat pe parcursul anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
apreciere
preturi
criptomonede
cme
optiuni contracte futures bitcoin