Boeing investește 20 milioane de dolari în Virgin Galatic, compania de turism spațial a miliardarului Richard Brenson

Boeing investește 20 milioane de dolari în Virgin Galatic, compania de turism spațial a miliardarului Richard Brenson
scris 9 oct 2019

Boeing va investi 20 milioane de dolari în schimbul unei participații minoritare la Virgin Galactic, companie fondată de magnatul britanic Richard Brenson, care se pregătește să asigure primele zboruri comerciale în spațiu începând cu anul viitor.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Investiția reprezintă “începutul unei colaborări importante pentru viitorul călătoriilor aeriene și spațiale”, a declarat Brenson într-un comunicat preluat de Bloomberg.

Boeing și Virgin Galactic vor explora piața emergentă a călătoriilor la viteze hipersonice deasupra atmosferei, cu scopul de a reduce durata deplasărilor pe distanțe mari la mai puțin de două ore. Compania SpaceX a lui Elon Musk are, de asemenea, în plan furnizarea de astfel de zboruri comerciale, cu ajutorul viitorul sistem Super Heavy Starhip (fost BFR).

FOTO Noul prototip al rachetei Starship, cu care Musk vrea să transporte oameni pe Marte, a fost asamblat înaintea testelor CITEȘTE ȘI FOTO Noul prototip al rachetei Starship, cu care Musk vrea să transporte oameni pe Marte, a fost asamblat înaintea testelor

Investiția Boeing este condiționată de listarea Virgin Galatic la bursă până la finele anului. Virgin Galatic a anunțat că pregătește operațiunea în luna iulie, parte a unei fuziuni cu vehiculul de investiții Social Capital Hedosophia, prin care acesta din urmă va deține un pachet de 49% la compania rezultată.

Fondată în 2004, Virgin Galatic se află în faza de definitivare a propriului sistem de transport spațial destinat transportului comercial de pasageri. VSS Unity, nava dezvoltată de companie, a efectuat cu succes două zboruri de teste cu echipaj la bord, lansarea comercială fiind estimată pentru anul viitor.

Până în prezent, Virgin Galatic a primit precomenzi de la peste 600 de viitori turiști spațiali, care au plătit avansuri în valoare totală de aproximativ 80 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
virgin galatic
richard brenson
investitie
turism spatial
zboruri spatiale comerciale