Cel mai bogat om al lumii a pierdut 11 miliarde de dolari într-o zi

Cel mai bogat om al lumii a pierdut 11 miliarde de dolari într-o zi
scris 24 mai 2023

Averea francezului Bernard Arnault, cel mai bogat om de pe planetă, a scăzut cu 11,2 miliarde de dolari într-o singură zi, pe fondul îngrijorărilor că încetinirea economiei americane va duce la reducerea cererii pentru bunuri de lux, transmite Bloomberg.

Arnault, fondatorul grupului LVMH, care oferă printre altele poșete Louis Vuitton, șampanie Moet & Chandon și rochii Christian Dior, a văzut cum averea sa a crescut în ritm exploziv pe parcursul acestui an odată cu avansul cotațiilor acțiunilor companiilor europene din sectorul luxului, scrie Agerpres.

Opt state membre UE, printre care și România, se opun noilor reguli referitoare la gazele de eșapament CITEȘTE ȘI Opt state membre UE, printre care și România, se opun noilor reguli referitoare la gazele de eșapament

Marți însă, o parte din aceste câștiguri la bursă au dispărut, după ce cotația titlurilor LVMH a scăzut cu 5% la bursa de la Paris, cel mai mare declin înregistrat în ultimele 12 luni, pe fondul unei scăderi generale care a șters aproximativ 30 de miliarde de dolari din capitalizarea de piață a sectorului european al luxului.

Chiar și după această scădere, averea lui Bernard Arnault se situează la 191,6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, în condițiile în care, de la începutul anului și până în prezent, miliardarul francez și-a sporit averea cu 29,5 miliarde de dolari.

După ziua de marți, diferența între Bernard Arnault și fondatorul Tesla Inc, Elon Musk, al doilea cel mai bogat om al lumii, s-a redus la doar 11,4 miliarde de dolari.

Scăderea de marți a venit însă după o creștere îndelungată a cotației acțiunilor LVMH, care sunt în continuare cu 23% peste nivelul la care erau la începutul anului. Aceasta în condițiile în care indicele MSCI Europe Textiles Apparel & Luxury Goods Index a înregistrat un avans de 27%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bernard arnault
bani
avere