Companiile aeriene scot scaunele din avioanele de pasageri pentru a putea transporta marfă

Companiile aeriene scot scaunele din avioanele de pasageri pentru a putea transporta marfă
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2020

Transportul aerian de marfă a devenit o rară gură de oxigen pentru companiile aeriene, în contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Blocarea la sol a avioanelor pentru transportul de pasageri într-un moment în care există o cerere crescută pentru o gamă largă de produse, de la echipamente medicale, până la telefoane iPhone, a dus la creșterea utilizării avioanelor de pasageri pentru transportul de marfă. În condițiile în care o mare parte a populației lumii stă în casă și face cumpărături online, în loc să meargă la mall, analiștii cred că cererea pentru transportul aerian de marfă nu va scădea, mai ales având în vedere că se apropie sezonul de vârf al sărbătorilor de sfârșit de an, scrie Agerpres.

Turiștii își pot asigura împotriva Covid-19 vacanțele de anul viitor pe litoralul românesc și vor recupera banii dacă vor fi nevoiți să anuleze sejurul CITEȘTE ȘI Turiștii își pot asigura împotriva Covid-19 vacanțele de anul viitor pe litoralul românesc și vor recupera banii dacă vor fi nevoiți să anuleze sejurul

"Transportul aerian de marfă va fi un punct luminos pentru companiile aeriene, cel puțin pentru acest an, pentru că, deși granițele sunt închise, aceasta nu înseamnă că oamenii nu mai fac cumpărături. Această tendință ar putea continua, deoarece capacitățile cargo sunt limitate", a apreciat Um Kyung-a, analist la Shinyoung Securities Co.

În mod normal, aproximativ 60% din mărfurile transportate cu avionul la nivel mondial ajung la destinație în spațiul de bagaje al avioanelor de pasageri. Însă, având în vedere că sute de avioane de pasageri sunt blocate la sol în prezent din cauza pandemiei, costurile pentru transportul mărfurilor cu avionul au crescut cu 60% în acest an.

Tipul de mărfuri transportate de avioane este și un indicator al modului în care evoluează pandemia. Măștile și mănușile au cedat locul semiconductorilor și componentelor pentru PC-uri, pe măsură ce consumatorii se pregătesc să lucreze de acasă. De asemenea, produsele alimentare proaspete au devenit și ele o parte importantă, deoarece oamenii ies mai puțin din casă. În cele din urmă, după ce va fi găsit un vaccin, companiile aeriene vor fi utilizate pentru a transporta rapid miliarde de doze de vaccin.

viewscnt
Afla mai multe despre
avioane
marfa
scaune