Creștere surprinzătoare a comenzilor industriale din Germania în noiembrie

Creștere surprinzătoare a comenzilor industriale din Germania în noiembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 ian 2021

Cererea pentru bunuri "Made in Germany" a depășit așteptările, înregistrând o creștere cu 2,3% în noiembrie, comparativ cu luna precedentă, un indiciu important potrivit căruia cea mai mare economie europeană începe să depășească efectele măsurilor de izolare impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (Covid-19), transmit Bloomberg și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analiștii se așteptau la un declin al comenzilor industriale germane de 1,2%. În noiembrie s-a înregistrat a șaptea lună de creștere consecutivă pentru bunuri "Made in Germany", în special din zona euro, scrie Agerpres.

Consiliul Concurenței amendează 9 companii de pe piața de mașini, utilaje și echipamente specializate agricole, pentru că ar fi fixat prețuri. Două companii au recunoscut CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței amendează 9 companii de pe piața de mașini, utilaje și echipamente specializate agricole, pentru că ar fi fixat prețuri. Două companii au recunoscut

Conform datelor publicate joi de Oficiul federal de statistică (Destatis), comenzile industriale sunt cu 6,3% peste nivelul din noiembrie 2019, mult înainte de criză.

Datele vin după ce autoritățile de la Berlin au anunțat marți o creștere surprinzătoare a vânzărilor de retail în noiembrie și o scădere a numărului de șomeri în decembrie.

Dar datele au fost publicate înaintea anunțării, marți, a prelungirii restricțiilor în Germania până la 31 ianuarie. Școlile, precum și majoritatea magazinelor nealimentare, barurile, restaurantele, instituțiile culturale, sportive și de agrement vor rămâne închise până la această dată.

''De asemenea, le cerem tuturor cetățenilor să limiteze contactele la minimum'' pentru a combate pandemia, a declarat cancelarul Angela Merkel, într-o conferință de presă, după o reuniune cu cei 16 președinți ai landurilor federale.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
industrie