Criptomoneda Libra pregătită de Facebook, în atenția Comisiei Europene

Criptomoneda Libra pregătită de Facebook, în atenția Comisiei Europene
scris 22 aug 2019

Preconizata intrare a Facebook pe piața criptomonedelor se află deja în vizorul autorităților antitrust europene, la doar două luni după ce platforma de socializare a anunțat că se pregătește să își lanseze propria monedă virtuală.

Potrivit unui document consultat de Bloomberg, Comisia Europeană investighează “un eventual comportament anticoncurențional” legat de viitoarea criptomonedă Libra și de Asociația Libra, organizație înființată de Facebook împreună cu 27 de alte companii cu scopul de a dezvolta și gestiona un sistem de plăți asociat monedei.

Executivul de la Bruxelles s-a arătat îngrijorat că Libra și sistemul de plăți dedicat ar putea restricționa activitatea rivalilor. În special, Comisia este interesată de schimburile de informații dintre participanții la proiect și de modul în care Asociația va folosi datele consumatorilor.

UPDATE Premieră: Germania a vândut obligațiuni pe 30 de ani cu dobândă zero și randament negativ CITEȘTE ȘI UPDATE Premieră: Germania a vândut obligațiuni pe 30 de ani cu dobândă zero și randament negativ

O anchetă oficială ar putea fi declanșată dacă răspunsurile la un chestionar trimis de Comisie mai multor părți implicate în proiect nu vor înlătura preocupările referitoare la un potențial comportament antitrust.

Planul Facebook de a-și lansa propria monedă virtuală, dezvăluit oficial pe 18 iunie, a stârnit opoziție în rândul legislatorilor americani și europeni imediat după prezentare, mai mulți lideri politici solicitând reglementarea mai strictă a gigantului din social media.

La rândul lor, reprezentanții băncilor centrale s-au arătat îngrijorați cu privire la lipsa unui cadrul adecvat de reglementare.

Libra și ecosistemul asociat ar urma să fie lansate anul viitor. Criptomoneda va fi legată de un coș de valute, printre care dolarul american, pentru a preveni volatilitatea excesivă.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
libra
comisia europeana
investigatie antitrust
comportament anticoncurential
asociatia libra