Din cauza colapsului pieței berii, orzul de calitate riscă să ajungă nutreț pentru animale

Din cauza colapsului pieței berii, orzul de calitate riscă să ajungă nutreț pentru animale
scris 21 mai 2020

Închiderea pub-urilor și restaurantelor, dar și anularea unor evenimente sportive și festivaluri de genul Oktoberfest au redus cererea pentru malț utilizat la producția de bere și whisky, astfel că producătorii de malț și berarii au închis fabricile sau au redus producția, ceea ce înseamnă că fermierii vor trebui să își vândă recoltele de orz mai ieftin pentru a fi utilizate ca nutreț pentru animale, transmite Bloomberg.

Aproape a șase parte din orzul existent la nivel mondial este utilizat pentru a produce malț, însă această pondere este mai mare în regiunile cu industrii puternice de bere și whiskey. Conform datelor publicate de Guvernul american, în sezonul viitor stocurile de orz în Uniunea Europeană vor crește cu 14% până la 6,6 milioane de tone. În paralel, prețurile la orz în Franța au coborât recent la cel mai redus nivel de după 2015, scrie Agerpres.

VIDEO EuroNCAP anunță noi teste, mai dure, în acest an pentru siguranța vehiculelor CITEȘTE ȘI VIDEO EuroNCAP anunță noi teste, mai dure, în acest an pentru siguranța vehiculelor

Orzul din care se produce malț trebuie stocat în silozuri speciale pentru a-și păstra calitatea iar în condițiile în care următoarea recoltă va începe în jurul lunii iunie, mulți cultivatori nu dispun de spațiile necesare pentru a stoca orzul până când cererea își va reveni.

Grupul belgian Boortmalt, cel mai mare producător mondial de malț, se așteaptă să își reducă achizițiile de orz de la fermieri iar rivalul Malteurop a închis, temporar, patru fabrici de procesare din America de Nord.

La nivel global, guvernul american se așteaptă ca în sezonul următor stocurile mondiale de orz să se majoreze cu 7% până la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
orz
bere
nutret
animale