Ford investește 700 de milioane de dolari pentru a construi cea mai modernă fabrică

Ford investește 700 de milioane de dolari pentru a construi cea mai modernă fabrică
scris 18 sep 2020

Producătorul auto american Ford Motor va construi cea mai modernă fabrică a sa, unde va fi produsă noua generație a camionetei F-150 cu ajutorul roboților, după o investiție de 700 de milioane de dolari, transmit Bloomberg și Reuters.

Fabrica, unde vor fi create 300 de locuri de muncă, va fi în interiorul complexului Rouge din Dearborn, Michigan, unde Ford produce vehicule de 92 de ani, și va fi "cea mai avansată facilitate pe care o avem pe plan global", conform declarației lui Gary Johnson, director în cadrul Ford, scrie Agerpres.

GRAFICE România, piața auto cu cel mai abrupt declin din Europa în august CITEȘTE ȘI GRAFICE România, piața auto cu cel mai abrupt declin din Europa în august

Fabrica urmează să fie finalizată în vara anului viitor și aici va fi produsă camioneta F-150 restilizată, care concurează cu modelul Ram al Fiat Chrysler și cu modelul Chevrolet Silverado al General Motors.

Camionul electric Ford va fi comercializat din 2022 și va fi cel mai rapid și cel mai puternic model produs vreodată, susține compania.

F-150 este cel mai bine vândut vehicul al Ford și va avea două versiuni, hibridă și electrică.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
f-150