FOTO Banca Angliei a prezentat noua bancnotă de 20 lire sterline

FOTO Banca Angliei a prezentat noua bancnotă de 20 lire sterline
scris 10 oct 2019

Banca Angliei a prezentat, joi, noua bancnotă de 20 de lire sterline, avându-l pe verso pe pictorul peisagist J.M.W. Turner.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Bancnota, realizată din polimeri, va intra în circulație din 20 februarie 2020, a anunțat Banca Angliei, citată de Bloomberg.

Va fi a treia bancnotă britanică din polimeri, după bancnotele de 5 și, respectiv, 10 lire sterline. Potrivit băncii centrale, noua bancnotă de 20 de lire sterline conține elemente de securitate sofisticate, care o fac dificil de falsificat.

ANALIZĂ Trei ani de creșteri fulminante ale salariilor bugetarilor. Remunerația funcționarilor români a explodat, câștigă mai bine decât cei din Ungaria și Polonia. Au luat de 3 ori mai mulți bani în plus față de privat CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Trei ani de creșteri fulminante ale salariilor bugetarilor. Remunerația funcționarilor români a explodat, câștigă mai bine decât cei din Ungaria și Polonia. Au luat de 3 ori mai mulți bani în plus față de privat

Bancnota îl înfățișează pe verso pe Joseph Mallord William Turner (1775-1851), pictor și gravor britanic peisagist, reprezentant al romantismului, alături de tabloul său “The Fighting Temeraire”, un tribut adus Bătăliei de la Trafalgar.

Turner este considerat unul dintre cei mai importanți artiști britanici de dinantea secolului XX. Una dintre puținele lucrări ale lui Turner deținute de un colecționar particular s-a vândut cu 30,3 milioane de lire sterline în 2014, preț record pentru o pictură realizată de artistul britanic.

Noua bancnotă din polimeri este menită să înlocuiască actualele bancnote de 20 de lire sterline cu suport din hârtie. Retragerea banilor din hârtie se va realiza gradual, data oficială a scoaterii acestora din circulație urmând să fie anunțată cu șase luni înainte.

Bancnota de 50 de lire sterline urmează să fie înlocuită la rândul său cu o versiune din polimeri, estimată să intre în circulație la finele anului 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
bancnota 20 lire sterline
polimeri
banca angliei
jmw turner
william turner
pictor britanic