Generali vrea să cumpere operațiunile MetLife din România

Generali vrea să cumpere operațiunile MetLife din România
scris 23 mai 2019

Grupul italian de asigurări Generali negociază preluarea activelor MetLife din Europa Centrală, inclusiv România, potrivit unor surse apropiate situației, citate de Bloomberg. 

Valoarea tranzacției ar putea depăși 2 miliarde de euro și ar viza operațiunile MetLife din România, Ungaria Polonia și Cehia. Potrivit surselor citate, discuțiile sunt abia la început, astfel că tranzacția nu este o certitudine.

Contactate de Bloomberg, cele două companii au refuzat să comenteze.

Brexitul adâncește criza de personal a fermierilor britanici, dependenți de români și bulgari. \ CITEȘTE ȘI Brexitul adâncește criza de personal a fermierilor britanici, dependenți de români și bulgari. "Călătoreau să recolteze căpșuni și broccoli fără corvoada vizelor sau permiselor."
Totuși, Generali a declarat anterior că este interesată de achizții în Europa Centrală și de Est. Anul acesta, Generali a cumpărat asigurătorul sloven Adriatic Slovenica, iar, anul trecut, a achiziționat firma poloneză de gestionare de active Union Investment.
 
"Extinderea pe piața din Europa Centrală și de Est are sens, regiunea fiind perla coroanei pentru Generali. Generali are suficiente resurse interne pentru a finanța o tranzacție de asemenea dimensiune", afirmă Gian Luca Ferrari, analist Mediobanca.
 
Înființată în 1868, MetLife furnizează, la nivel global, asigurări de viață, planuri de pensii, beneficii pentru angajați și servicii de administrare a activelor.
 
Compania este prezentă în România de circa 20 de ani prin Metropolitan Life. Metropolitan Life este parte a MetLife și filială a companiei irlandeze Metlife Europe.
 
Metroplitan Life este și unul dintre liderii pieței de asigurări de viață din România, dar, pentru că subscrierile Metropolitan Life sunt realizate prin intermediul a două societăți înregistrate în Irlanda, compania nu apare în clasamentul de profil întocmit de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
viewscnt
Afla mai multe despre
generali
metlife
metroplitan life
tranzactie asigurari