Gigantul american IBM, acuzat că a concediat până la 100.000 de angajați ca să pară mai "cool"

Gigantul american IBM, acuzat că a concediat până la 100.000 de angajați ca să pară mai "cool"
scris 1 aug 2019

Gigantul american IBM a concediat în ultimii ani până la 100.000 de angajaț din cauza vârstei mai înaintate, în incercarea de a părea la fel de "cool" ca Amazon sau Google în ochii potențialilor angajați mileniali, a declarat, în fața instanței, Alan Wild, un fost vicepresedințe al companiei, potrivit Bloomberg.

Compania se confruntă cu o serie de procese legate de discrimare în funcție vârstă în SUA, insclusiv un proces colectiv în Manhattan.

ULTIMA ORĂ Fed a redus dobânda de referință pentru prima dată din 2008. Tendință de declin a bursei americane. Cel mai tare dolar din ultimii 2 ani în raport cu euro CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fed a redus dobânda de referință pentru prima dată din 2008. Tendință de declin a bursei americane. Cel mai tare dolar din ultimii 2 ani în raport cu euro

Ca reacție la informațiile apărute în presă, IMB a declarat că "s-a reinventat în ultimii 5 ani" cu scopul de a "crea oportunități de valoare mai ridicată pentru clienți". De asemenea, oficialii companiei au menționat că IBM angajează anual 50.000 de persoane.

Potrivit declarațiilor fostului vicepreședinte, IBM, companie cu 108 ani vechime, s-a confruntat cu probleme legate de atragerea talentelor și a încercat să le arate tinerilor că este "o organizație cool" și nu una învechită, inclusiv prin renunțarea la o parte dintre angajații în vârstă.

5 bănci majore, inclusiv JP Morgan și Barclays - ținta unui proces colectiv pentru manipularea pieței valutare CITEȘTE ȘI 5 bănci majore, inclusiv JP Morgan și Barclays - ținta unui proces colectiv pentru manipularea pieței valutare

 

Concedierile ar fi început în 2014, iar departamentul de consultanță al IBM ar fi stabilit că "tinerii sunt mai inovatori și mai receptivi la tehnologie". Wild estimează că 50.000-100.000 de angajați au fost dați afară. 

În martie 2018,  ProPublica a publicat o investigație potrivit căreia IBM ar fi concediat, în SUA,  circa 20.000 de angajați cu vârsta de peste 40 de ani în ultimii 5 ani. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ibm
angajati ibm
concedieri ibm
ibm cool
discriminare ibm