HP, prezentă și în România, începe concedieri masive: desființează 16% din locurile de muncă

HP, prezentă și în România, începe concedieri masive: desființează 16% din locurile de muncă
scris 4 oct 2019

Compania americană HP va desființa circa 16% din locurile de muncă, ca parte a unui program de reducere a costurilor, în contextul în care producătorul de computere se pregătește să își schimbe CEO-ul, scriu Bloomberg și Reuters.

HP va renunța, astfel, la 7.000-9.000 de angajați la nivel global, inclusiv prin pensionări anticipate voluntare. Producătorul american are circa 55.000 de angajați la nivel global.

Costul restructurărilor ar urma să se ridice la circa 1 miliard de dolari, din care circa 100 de milioane de dolari vor fi incluse în rezultatele financiare pe ultimul trimesrtru al acestui an.

Franța vrea să permită autorităților fiscale și vamale să colecteze date de pe Facebook și alte rețele pentru identificarea evaziunii CITEȘTE ȘI Franța vrea să permită autorităților fiscale și vamale să colecteze date de pe Facebook și alte rețele pentru identificarea evaziunii

"Acționăm decisiv și curajos în condițiile în care trecem la un nou capitol", spune Enrique Lores, care va prelua poziția de CEO de la Dion Weisler începând cu 1 noiembrie.

Vânzările diviziei de imprimante, anterior o sursă de profit pentru companie, sunt în declin, fiind numită recent de analiștii de la Sanford C Bernstein un "cub de gheață care se topește".

HP Inc produce calculatoare, laptopuri și imprimante și este una dintre cele două companii create în urma divizării gigantul american Hewlett-Packard Company.

Hewlett-Packard s-a divizat, în 2015, în două companii: HP Enterprise și HP Inc. Ulterior, diviza de servicii IT a HP Enterprise a fuzionat cu Computer Sciences Corporation (CSC), formând grupul DXC.

HP Inc România, înființată în noiembrie 2015. are circa 1.250 de angajați și afaceri de peste 300 de milioane de lei. Numărul de angajați a fost în creștere, de la circa 1.100 în 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
hp
concedieri hp
angajati hp
calculatoare hp
hewlett-packard
ceo hp