India lansează un proiect masiv, de 1.200 miliarde dolari și care înglobează 16 ministere, pentru atragerea companiilor care vor să-și mute producția în această țară, în special din China

India lansează un proiect masiv, de 1.200 miliarde dolari și care înglobează 16 ministere, pentru atragerea companiilor care vor să-și mute producția în această țară, în special din China
scris 3 oct 2022

India a anunțat lansarea unui proiect de 1.200 miliarde dolari pentru atragerea companiilor care vor să-și mute producția în această țară, în special din China.

Proiectul înglobează 16 ministere și își propune să fie o singură soluție pentru investitori astfel încât aceștia să primească răspunsuri rapide și să fie evitată birocrația, arată Bloomberg.

Apple Inc a anunțat recent că ar putea produce în India unul din patru iPhone-uri până în 2025, susțin analiștii de la J.P.Morgan, gigantul tehnologic american căutând alternative la China, pe fondul tensiunilor dintre Washington și Beijing, și al restricțiilor din statul asiatic, care au afectat producția.

J.P.Morgan se așteaptă ca la finalul anului Apple să mute aproximativ 5% din producția de iPhone 14 în India, și estimează că aproximativ 25% din toate produsele Apple, inclusiv Mac, iPad, Apple Watch și AirPod, să fie fabricate în afara Chinei până în 2025, de la 5% în prezent.

VIDEO Volvo a anunțat în premieră noul EX90, cu tehnologii care vor crea „un câmp de siguranță în jurul mașinii” CITEȘTE ȘI VIDEO Volvo a anunțat în premieră noul EX90, cu tehnologii care vor crea „un câmp de siguranță în jurul mașinii”

"Furnizorii din Taiwan, cum ar fi Hon Hai și Pegatron, joacă un rol cheie în relocarea spre India. Pe termen mediu spre lung, previzionăm că Apple va apela la furnizorii local din India", susțin analiștii băncii americane.

Luna trecută, Bloomberg anunța, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, că Apple lucrează cu furnizorii pentru a majora producția în India și a scurta decalajul în producerea noilor iPhone-uri. Furnizorul Foxconn din Taiwan analizează procesul de transportare al componentelor din China și asamblarea iPhone 14 la fabrica sa de lângă orașul indian Chennai, susține Bloomberg.

În ultima perioadă, Apple a mutat unele centre de producție ale telefoanelor iPhone din China către alte piețe, inclusiv India, unde a început anul acesta să producă iPhone 13, și intenționează de asemenea să asambleze tablete iPad.

India, a doua piață globală a telefoanelor mobile inteligente, alături de țări ca Mexic și Vietnam, devine din ce în ce mai importantă pentru producătorii care aprovizionează brandurile americane, care încearcă să-și diversifice producția și să-și reducă dependența de China.

În august, publicația niponă Nikkei a anunțat că furnizorii Apple Inc sunt în negocieri pentru a produce, pentru prima dată, dispozitivele Apple Watch și MacBook în Vietnam.

Furnizorul chinez al Apple - Luxshare Precision Industry - și compania Foxconn din Taiwan ar fi început testele pentru a produce Apple Watch în nordul Vietnamului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
india