Japonia se alătură planului SUA vizând vânzarea de petrol pentru combaterea creșterii prețurilor

Japonia se alătură planului SUA vizând vânzarea de petrol pentru combaterea creșterii prețurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2021

Japonia va vinde petrol din rezerva sa strategică, alăturându-se unei inițiative coordonate de SUA destinate eliberării de petrol pe piață în încercarea de a contracara tendința de creștere a prețurilor, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ministerul nipon al Industriei a informat luni că în data de 9 februarie va organiza o licitație pentru vânzarea a 628.980 de barili de petrol din rezerva națională. Petrolul va fi pus la dispoziția ofertantului câștigător în data de 20 martie. Măsura face parte din planul autorităților japoneze de a vinde petrol în coordonare cu alte mari țări consumatoare și este posibil să urmeze și alte vânzări, a declarat un oficial din cadrul Ministerului Industriei.

Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă CITEȘTE ȘI Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă

Administrația Biden a fost cea care a demarat acest program la finele lunii noiembrie când a anunțat că va pune pe piață 50 de milioane de barili din rezerva strategică. Autoritățile din Coreea de Sud au anunțat și ele săptămâna trecută că vor elibera petrol și produse petroliere din rezerva strategică în luna ianuarie, însă alte state mari consumatoare care sunt incluse în acest efort coordonat (China și India) nu au anunțat încă operațiuni de acest fel, scrie Agerpres.

Prețul mondial al petrolului a scăzut cu peste cinci dolari per baril de la anunțarea planului de eliberare de țiței din rezervele strategice iar luni barilul de petrol Brent era cotat la 76 de dolari.

Decizia SUA de a-și coordona acțiunile împreună cu alți mari consumatori pentru scoaterea de petrol din rezervele strategice, după ce statele OPEC+ au respins solicitările de a-și majora producția, reprezintă o victorie diplomatică pentru SUA și o provocare la controlul pe care îl exercită Arabia Saudită, Rusia și alți producători din OPEC+ asupra pieței țițeiului.Cu toate acestea, analiștii avertizează că încercarea SUA de a pune presiune asupra țărilor producătoare de petrol nu este una lipsită de riscuri deoarece OPEC+ ar putea să răspundă prin anularea planurilor destinate majorării propriei lor producții.

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
petrol