Jeff Bezos a vândut acțiuni Amazon în valoare de 2,5 miliarde de dolari

Jeff Bezos a vândut acțiuni Amazon în valoare de 2,5 miliarde de dolari
scris 6 mai 2021

Jeff Bezos a vândut, săptămâna aceasta, acțiuni Amazon în valoare de 2,5 miliarde de dolari. Tranzacția vine după ce, anul trecut, fondatorul gigantului american a înstrăinat acțiuni Amazon în valoare de 10 miliarde de dolari.

Săptămâna aceasta, Bezos a vândut 739.000 de acțiuni Amazon, informeaza Bloomberg, citând datele comisiei americane pe bursă și valori mobiliare (SEC). În perioada următoare, Bezos ia în calcul să vândă până la 2 milioane de acțiuni.

Bitdefender recrutează un american, indicat ca veteran al industriei, ca vicepreședinte pentru marketing, responsabil de creșterea notorietății produselor destinate companiilor CITEȘTE ȘI Bitdefender recrutează un american, indicat ca veteran al industriei, ca vicepreședinte pentru marketing, responsabil de creșterea notorietății produselor destinate companiilor

Bezos, cel mai bogat om din lume, deține în continuare peste 10% din Amazon, principala sursă a averii sale de 191,3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Miliardarul a declarat anterior că vinde anual acțiuni Amazon în valoare de circa 1 miliard de dolari pentru finanțarea companiei sale spațiale Blue Origin.

În plus, Bezos a lansat fondul Earth Fund, în valoare de 10 miliarde de dolari, pentru combaterea schimbărilor climatice, care va acorda granturi cercetătorilor, activiștilor și organizațiilor.

Anul acesta, Jeff Bezos (57 de ani) a demisionat din funcția de CEO al gigantului american de comerț electronic Amazon, pe care l-a fondat în 1994, urmând să rămână președinte al Consiliului de Administrație.

viewscnt
Afla mai multe despre
jeff bezos
bezos
amazon
actiuni amazon