Pe drumurile din Germania ar putea circula 14 milioane de vehicule electrice în 2030

Pe drumurile din Germania ar putea circula 14 milioane de vehicule electrice în 2030
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2021

Oficialii germani se așteaptă ca în 2030 să existe în circulație 14 milioane de autovehicule electrice și hibride, în condițiile în care cea mai mare economie europeană încearcă să respecte noile norme mai stricte privind emisiile poluante, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Noua prognoză este cu cel puțin 40% mai mare decât precedentele estimări, grație unei creșteri explozive a vânzărilor de automobile electrice înregistrată în ultima perioadă, a declarat ministrul german al Economiei, Peter Altmaier. Precedentul obiectiv viza existența a 7 până la 10 milioane de automobile electrice pe drumurile din Germania în anul 2030, scrie Agerpres.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

La începutul lunii iulie, același Peter Altmaier anunța că Germania este pe punctul de a-și atinge obiectivul referitor la un milion de automobile electrice pe șosele, cu doar o jumătate de an mai târziu decât data propusă inițial. Îndeplinirea acestui obiectiv a fost posibilă grație eco-bonusurilor în valoare de miliarde de euro acordate de statul german. Numai în prima jumătate a acestui an au fost acordate eco-bonusuri în valoare de 1,25 miliarde de euro pentru achiziționarea de autovehiculele electrice, mai mult decât pe întregul an 2020.

"Aceasta este o veste bună pentru protejarea mediului și decarbonizare. În plus va avea un impact asupra consumului de electricitate", a declarat marți Peter Altmaier într-o conferință de presă. Potrivit acestuia, Guvernul german se așteaptă ca avansul vânzărilor de automobile electrice să ducă cererea de electricitate la 655 Terawați oră în 2030. Comparativ, în 2018 consumul de electricitate în Germania a fost de 568 Terawați oră, arată datele Agenției Internaționale a Energiei.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Potrivit unor surse citate de Bloomberg News, Uniunea Europeană urmează să propună ca toate noile autoturisme vândute din 2035 să aibă emisii zero, în cadrul unui plan fără precedent de a-și alinia economia cu obiectivele de mediu mai ambițioase.

În ultimele luni, o serie de mari constructori auto și-au dezvăluit strategiile pentru ca majoritatea automobilelor vândute în Europa să fie modele complet electrice până la finele acestui deceniu. De exemplu, grupul german Volkswagen AG, cel mai mare constructor auto din regiune, și-a propus ca 70% din automobilele vândute sub marca VW să fie electrice începând din 2030.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
masini electrice