Pesta porcină l-a făcut pe un fermier chinez cel mai rapid miliardar al lumii

Pesta porcină l-a făcut pe un fermier chinez cel mai rapid miliardar al lumii
scris 16 dec 2019

Epidemia de pestă porcină africană din China i-a îngrijorat pe consumatori și a dus inflația la cel mai ridicat nivel din ultimii ani, dar în aceași timp a produs și unii câștigători, transmite Bloomberg.

Unul dintre acești câștigători este Qin Yinglin președintele companiei Muyuan Foodstuff Co. a cărui avere s-a mărit de peste patru ori în acest an ajungând la 8,6 miliarde dolari. Este averea cu cea mai rapidă creștere din Bloomberg Billionaires Index, un clasament al celor mai bogați 500 de oameni ai planetei, scrie Agerpres.

Tranzacție: Grupul norvegian Visma, evaluat la peste 8 miliarde de euro, preia jumătate din SmartBill Sibiu. Fondatorii păstrează controlul CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul norvegian Visma, evaluat la peste 8 miliarde de euro, preia jumătate din SmartBill Sibiu. Fondatorii păstrează controlul

Prețurile angro la carnea de porc s-au dublat în acest an, potrivit datelor Ministerului chinez al Comerțului, ceea ce a alimentat cea mai ridicată rată anuală a inflației din ultimii șapte ani în condițiile în care epidemia de pestă porcină africană a condus la sacrificarea a milioane de porci.

Profitul companiei Muyuan Foodstuff Co. a crescut cu 260% în trimestrul al treilea al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, în principal ca urmare a creșterii prețului la carnea de porc. Această companie și alți mari producători și-au majorat cota de piață pe seama micilor firme care au fost nevoite să își vândă afacerile din cauza pierderilor, susțin analiștii de la Fitch Ratings.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
pesta porcina
china
carne de porc