Philips separă divizia de electrocasnice și ia în calcul vânzarea acesteia. În România, olandezii produc espressoare la Orăștie

Philips separă divizia de electrocasnice și ia în calcul vânzarea acesteia. În România, olandezii produc espressoare la Orăștie
scris 29 ian 2020

Royal Philips ia în calcul vânzarea diviziei de electrocasnice, cu venituri anuale de peste 2 miliarde de euro, în condițiile în care CEO-ul Frans van Houten dorește ca producătorul olandez să se concentreze pe echipamente medicale.

Inițial, compania va separa divizia de elctrocasnice, care produce de la aparate de cafea la purificatoare de aer, proces care ar putea dura 12-18 luni, iar CEO-ul Philips anticipează, potrivit Bloomebrg, că vânzarea operațiunilor "va genera un interes major".

Danezii de la FirstFarms pregătesc o nouă investiție în agricultura românească CITEȘTE ȘI Danezii de la FirstFarms pregătesc o nouă investiție în agricultura românească

Philips a separat deja mai multe activități, inclusiv producția de dispozitive de iluminat (actuala Signify, separată de compania-mamă în 2016) iar vânzarea diviziei de electrocasnice ar fi o nouă sursă de finanțare pentru divizia de dispozitive medicale, unde CEO-ul Frans van Houten întâmpină presiuni pentru îmbunătățirea rezultatelor financiare.

Per ansamblu, Philips a anunțat un profit în scădere pentru ultimul trimestru din 2019, rezultatul net, de 556 milioane euro, fiind sub așteptările analiștilor, care anticipau un profit de 602 milioane de euro.

În România, pe partea de electrocasnice, Philips are, la Orăștie, o fabrică de espressoare și periuțe de dinți electrice Sonicare, cu afaceri de 690 de milioane de lei și 1.100 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
philips
electrocasnice philips
rezultate philips
orastie
fabrica orastie
esspresoare orastie