Plan de testare COVID-19 a tuturor cetățenilor și rezidenților din Emiratele Arabe Unite

Plan de testare COVID-19 a tuturor cetățenilor și rezidenților din Emiratele Arabe Unite
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2020

Emiratele Arabe Unite intenționează să testeze toți cetățenii și rezidenții pentru a vedea dacă sunt infectați cu virusul COVID-19, scrie Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ultimele 24 de ore, în Emirate au fost efectuate 25.795 de teste, fiind confirmate 484 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, a declarat purtătorul de cuvânt al sectorului de sănătate al țării, Farida Al Hosani.

Bilanțul total a ajuns astfel la 7.265 de cazuri de infectare confirmate, inclusiv 43 de decese.

Industria auto din Germania cere guvernului un Program Rabla similar cu cel din 2009 CITEȘTE ȘI Industria auto din Germania cere guvernului un Program Rabla similar cu cel din 2009

Nu este clar câți oameni vor fi efectiv testați. Populația totală a Emiratelor Arabe Unite (UAE) se ridică la circa 9,8 milioane de persoane, potrivit celor mai recente date publice disponibile. O bună parte reprezintă însă muncitori migranți, proveniți în special din Asia, și nu toți dintre aceștia au statut de rezidenți.

Problema există în toate statele bogate ale Golfului. Mulți dintre acești muncitori se găsesc în situații tragice, pierzându-și joburile, nepermițându-li-se să se întoarcă în țările de origine și fiind ținuți în carantină în condiții insalubre. De exemplu, doar efectivul de lucrători veniți din India în UAE ar număra peste 3 milioane de persoane, potrivit ONU.

Autoritățile din Emiratele Arabe Unite au impus restricții dure de circulație pentru a frâna escaladarea pandemiei coronavirus, inclusiv în ceea ce privește transferul între emiratele care compun statul. 

viewscnt
Afla mai multe despre
testare coronavirus
teste coronavirus
testare covid-19
teste covid-19
emiratele arabe unite coronavirus
muncitori migranti statele golfului
carantina coronavirus muncitori migranti