Prețul porumbului s-a prăbușit după ce uraganul Ida a devastat principalul hub de export din SUA

Prețul porumbului s-a prăbușit după ce uraganul Ida a devastat principalul hub de export din SUA
scris 2 sep 2021

Cotația porumbului la bursa de cereale de la Chicago a coborât la cel mai redus nivel din ultimele șapte săptămâni, după ce pagubele provocate de uraganul Ida instalațiilor portuare din New Orleans au generat îngrijorări că nu vor putea fi efectuate livrări de cereale, transmite Bloomberg.

Cotațiile futures la contractele cu livrare în decembrie au scăzut cu 3,2% până la 5,2525 dolari per bushel (25,40 kilograme), cel mai scăzut nivel înregistrat după mijlocul lunii iulie, scrie Agerpres.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

SUA sunt cel mai mare furnizor de porumb și aproximativ două treimi din exporturile sale de porumb și soia ies prin porturile din jurul orașului New Orleans. Uraganul Ida a lăsat peste un milion de case și firme din statul Louisiana fără energie electrică și a închis terminalele de export din New Orleans. În plus, lanțurile de aprovizionare cu alimente erau deja supuse unor presiuni severe în contextul pandemiei, care a provocat mai multe crize, de la ambalaje și până la șoferi de camion.

"Nave, barje și instalații sunt într-o stare dezastruoasă și va fi nevoie de timp pentru a le repune în funcțiune", estimează analistul Advance Trading Inc, Drew Moore.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Dacă pagubele provocate de uraganul Ida terminalelor portuare din New Orleans vor persista, această ar putea provoca o acumulare a stocurilor tocmai într-un moment în care fermierii din centrul SUA încep să strângă noua recoltă.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Cele mai recente estimări ale guvernului american arată că la soia și porumb condițiile nu au suferit modificări în raport cu săptămâna precedentă. Ambele cereale au continuat să înregistreze scăderi în august, pentru a patra lună consecutivă, pe fondul incertitudinilor cu privire la evoluția cererii și a reducerii îngrijorărilor privind condițiile meteorologice. Este vorba de cea mai lungă perioadă de scădere înregistrată la porumb în ultimul an și după 2014 la soia.

viewscnt
Afla mai multe despre
porumb
pret
sua