Producătorul ochelarilor Ray-Ban negociază preluarea retailerului olandez GrandVision pentru 5,5 miliarde euro

Producătorul ochelarilor Ray-Ban negociază preluarea retailerului olandez GrandVision pentru 5,5 miliarde euro
scris 19 iul 2019

Producătorul de ochelari și lentile EssilorLuxottica, printre cei mai mari jucători din industria globală de profil, cu mărci precum Ray-Ban și Oakley în portofoliu, poartă discuții în vederea achiziționării unei participații de circa 77% din acțiunile retailerului olandez de ochelari GrandVision, într-o tranzacție de 5,5 miliarde de euro.

EssilorLuxottica negociază cu HAL Holding, principalul acționar al retailerului olandez, pe marginea preluării participației de 76,72% pe care acesta o deține la GrandVision, în schimbul unui preț de aproximativ 28 euro pe acțiune.

Prețul conferă GrandVision o valoare de 7,12 miliarde de euro, pachetul de acțiuni deținut de HAL fiind evaluat la aproximativ 5,5 miliarde de euro.

Francezul Bernard Arnault îl depășește pe Bill Gates și devine al doilea cel mai bogat om din lume CITEȘTE ȘI Francezul Bernard Arnault îl depășește pe Bill Gates și devine al doilea cel mai bogat om din lume

Acțiunile GrandVision s-au apreciat cu până la 10% pe bursa de la Amsterdam joi, la 25,30 euro/unitate, cea mai ridicată valoare începând cu septembrie 2016, potrivit Bloomberg.

În cazul concretizării tranzacției, EssilorLuxottica intenționează să lanseze o ofertă publică pentru preluarea restului de acțiuni la GrandVision.

Achiziția GrandVision, companie care comercializează ochelari de vedere și de soare, lentile de contact și rame pentru ochelari, ar extinde rețeaua EssilorLuxottica cu peste 7.000 de magazine în 40 de țări.

GrandVision este cea mai importantă deținere din portofoliul HAL. Holdingul este controlat de familia olandeză Van der Vorm, care mai deține, printre altele, o participație evaluată la 2,7 miliarde de euro la furnizorul de servicii de depozitare carburanți Royal Vopak.

EssilorLuxottica, companie creată în 2017 în urma fuziunii dintre producătorul francez de lentile Essilor și grupul italian Luxottica, este unul dintre cei mai mari producători de lentile și ochelari la nivel mondial, având peste 150.000 de angajați și vânzări anuale de 16 miliarde de euro.

Portofoliul companiei cuprinde mărci precum Oakley, Ray-Ban, Persol, Oliver Peoples și Vogue Eyewear.

viewscnt
Afla mai multe despre
essilorluxottica
ray-ban
grandvision
ochelari
lentile ochelari
negocieri
preluare
hal holding