Retailerul britanic Debenhams, în pragul falimentului, a primit o nouă ofertă de preluare. Tranzacția ar putea salva o parte din cele 12.000 de locuri de muncă ale companiei

Retailerul britanic Debenhams, în pragul falimentului, a primit o nouă ofertă de preluare. Tranzacția ar putea salva o parte din cele 12.000 de locuri de muncă ale companiei
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 dec 2020

Grupul Frasers, controlat de miliardarul britanic Mike Ashley, negociează preluarea retailerului Debenhams, aflat în pragul falimentului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Dacă preluarea nu se va concretiza, 12.000 de angajați ar urma să își piardă locul de muncă, în contextul închiderii celor 124 de magazine ale lanțului de retail.

Grupul Frasers, proprietarul brandului Sports Direct (denumire sub care grupul a funcționat anterior), a confirmat că este în negocieri pentru preluarea Debenhams și speră să salveze "cât de multe locuri de muncă se poate".

Pandemia a transformat munca de acasă din \ CITEȘTE ȘI Pandemia a transformat munca de acasă din "moft" în normalitate, dar biroul rămâne important pentru colaborarea între angajați

Potrivit unei surse citate de Bloomberg, dacă tranzacția va fi un succes, Frasers ar urma să opereze, pentru început, cele 124 de magazine ale Debenhams în baza unei licențe pe 12 luni, urmând să decidă ulterior câte magazine vor fi închise și câte vor fi salvate.

Săptămâna trecută, Debenhams a anunțat că negocierile cu JD Sports, ultimul ofertant pentru preluarea companiei, au eșuat, iar închiderea magazinelor pare iminentă.

În luna aprilie, Debenhams a anunțat că se pregătește pentru declararea falimentului și intrarea în administrare specială, după ce compania care comercializează îmbrăcăminte a fost nevoită să își închidă toate magazinele din cauza restricțiilor adoptate de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. O lună mai târziu, Debenhams a tăiat circa 6.500 locuri de muncă.

În acest interval, Debenhams a inițiat negocieri cu diferite companii, pentru vânzarea afacerii.

Închiderea ar urma să înceapă anul viitor, Debenhams anunțând că, până în ianuarie,va continua să caute un cumpărător, în timp ce magazinele vor rămâne deschise pentru a vinde stocul rămas, un proces administrat de experți în lichidare.

În 2018, datele indicau că Debenhams lucrează cu cel puțin 20 de furnizori din România.

Debenhams are o istorie de 242 de ani, pornind business-ul în 1778 , cu un magazin în Londra. Atunci, William Clark a înființat un magazin în vestul Londrei, vânzând țesături, bonete, mănuși și umbrele de soare. Numele său actual provine din 1813, când William Debenham a investit în companie, care a devenit Clark & Debenham.

viewscnt
Afla mai multe despre
debenhams
retailer britanic
mike ashley
sports direct
frasers
faliment debenhams
vanzare debenhams
preluare dehenhams
oferta debenhams