Gigantul elvețian Credit Suisse, cu pierderi mult peste așteptări și acțiuni prăbușite, negociază cu alte bănci o majorare de capital, punând pe masă active. Anterior și-a scos la vânzare hotelul de 5 stele

Gigantul elvețian Credit Suisse, cu pierderi mult peste așteptări și acțiuni prăbușite, negociază cu alte bănci o majorare de capital, punând pe masă active. Anterior și-a scos la vânzare hotelul de 5 stele

Foto dreamstime.com

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 15 oct 2022
Credit Suisse, banca elvețiană de investiții ale cărei acțiuni au scăzut la minim record din cauza temerilor că ar putea fi în pragul colapsului, a avut discuții cu o serie de bănci și fonduri de investiții cu privire la subscrierea unei potențiale majorări de capital.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
 
Ar exista interes din partea investitorilor americani Apollo Global Management, Pimco, Sixth Street Partners și Centerbridge Partners, precum și a băncii japoneze Mizuho Financial Group.
 
Banca elvețiană ar prefera să evite vânzarea de noi acțiuni la nivelurile actuale scăzute, dar face pregătiri dacă este necesar, conform Bloomberg.
ULTIMA ORĂ Binance, cea mai mare platformă pentru criptomonede, cu planuri de extindere în România, vizată de un atac cibernetic. Hackerii au furat 100 milioane dolari CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Binance, cea mai mare platformă pentru criptomonede, cu planuri de extindere în România, vizată de un atac cibernetic. Hackerii au furat 100 milioane dolari

Potrivit FT, banca ia totuși în calcul vânzarea mai multor filiale și participații în alte afaceri. Piesele care au fost luate în considerare pentru vânzare includ: o participație la SIX Group, care conduce bursa de valori din Zurich; o participație de 8,6% în Allfunds, o companie spaniolă de investiții listată la bursă; două bănci elvețiene specializate, Pfandbriefbank și Bank-Now; și Swisscard, un joint-venture cu American Express.

Credit Suisse deține un pachet de acțiuni la Allfunds din 2019, iar afacerea a fost listată anul trecut cu o capitalizare de piață de 7,2 miliarde euro. De atunci, acțiunile sale au scăzut la jumătate, ceea ce înseamnă că participația de 8,6% a Credit Suisse valorează aproximativ 374 de milioane de franci (382,3 milioane euro).

Unii analiști au spus că banca ar putea rămâne cu un deficit de capital de până la 9 miliarde de franci elvețieni (8,94 miliarde de dolari) în următorii ani.

 
Prețul cerut este de 400 de milioane de franci elvețieni, conform The Guardian.
 
Hotelul de lux este în curs de renovare și urmează să fie redeschis în 2024, putând valora chiar 500 de milioane de franci.
 
Gigantul elvețian Credit Suisse a anunțat o pierdere trimestrială peste așteptări și înlocuirea CEO-ului actual, după un mandat plin de dificultăți.
 
Banca a raportat pentru trimestrul al doilea o pierdere netă de 1,593 miliarde de franci elvețieni (1,66 miliarde de dolari), rezultatul fiind mult sub așteptările analiștilor, care estimau o pierdere de doar 398,16 milioane de franci elvețieni.
Sessions obține o finanțare de 4,5 milioane de dolari CITEȘTE ȘI Sessions obține o finanțare de 4,5 milioane de dolari

Banca l-a numit pe șeful departamentului de administrare a activelor, Ulrich Koerner, în poziția de CEO și a anunțat că plănuiește reduceri de costuri ca parte a unui plan de restructurare strategic, o nouă încercare de a se redresa după o serie de scandaluri și pierderi.

Anunțul vine după mai multe luni de presiuni asupra actualului CEO Thomas Gottstein, în urma unui mandat tumultuos de doi ani, caracterizat de scăderea acțiunilor și furia investitorilor.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
ulrich koerner