Un tânăr antreprenor din Iași a lansat producția de sucuri și siropuri naturale, destinate în principal sectorului HoReCa, și vrea acum să creeze un brand cunoscut la nivel național, nu doar local. Business-ul a pornit de la o cultură de lavandă pe un mic teren primit moștenire de la bunici, iar ulterior, după două eșecuri în atragerea de finanțare, Cristian Ioniță și-a vândut apartamentul pentru a construi o hală de producție și, cu fonduri de la BT Mic, a cumpărat și utilajele.
Antreprenoarea Raluca Brătan, fondatoarea Body Move Fit Studio din Cluj-Napoca, va deschide în acest an al doilea studio de fitness, în același oraș, și vrea să intre, de asemenea, pe segmentul corporate, planul pe termen lung fiind să francizeze business-ul.
Antreprenorii români trebuie să învețe ce înseamnă puterea lui “împreună” și să nu mai încerce să găsească singuri soluții la diferitele probleme, atâta timp cât business-urile se fac cu oameni, prin oameni și pentru oameni, crede Laura Ignătoaie, fondatoarea brandului de produse cosmetice naturale Lavanda Laurei.
Furnizorul de legume și fructe VerziBox va deschide în luna februarie un magazin în Ploiești, al doilea al rețelei, și încă unul până la sfârșitul primăverii. Business-ul a pornit în mai 2020, în plină pandemie, ca serviciu de livrare fructe și legume proaspete la domiciliu, pentru a face legătura între producătorii locali și consumatorii nevoiți să respecte restricțiile de circulație.
Soții Andreea și Ciprian Popovici au deschis la Iași, după o perioadă petrecută în străinătate, un atelier în care produc decorațiuni și cadouri personalizate, vândute online. Anul trecut, cei doi tineri antreprenori au primit o finanțare BT Mic cu care au construit un nou spațiu de producție, mai mare, în același oraș.
Tinerii antreprenori Bianca Șipu și Alex Costiug au lansat în pandemie un business în domeniul producției și vânzării de lumânări parfumate, pentru care decembrie reprezintă o lună de foc în privința comenzilor. Cele mai căutate produse în această perioadă sunt gift boxurile, disponibile cu etichete personalizabile cu orice mesaj, logo sau grafică. Lumânările Get Lit sunt comercializate atât online, cât și prin intermendiul a șase magazine fizice din București și Timișoara, noi parteneri urmând să fie stabiliți anul viitor în orașe mari precum Cluj-Napoca, Sibiu sau Brașov.
Soții Simona și Adrian Atinge, fondatorii business-ului cu terarii de mari dimensiuni Touch Nature Design, vor să deschidă în București un centru științific și educațional pentru copii și părinți, dar și să se extindă pe alte piețe europene, cu produsele dedicate plantelor naturale.
După ce a lucrat 18 ani ca măcelar în România și Marea Britanie, Cosmin Enache a deschis o carmangerie în localitatea 1 Decembrie din județul Ilfov și caută acum noi locații pentru desfacerea produselor în București.
Tânăra antreprenoare Dana Mitan, care a fondat atelierul de prăjituri artizanale Call Me Cake după o perioadă de “joacă” în bucătărie, se pregătește acum să ducă afacerea la nivelul următor: a contractat o finanțare BT Mic pentru promovare online, dezvoltarea mărcii și noi echipamente de producție, și vrea să deschidă cel puțin 2 locații în galeriile comerciale ale marilor retaileri.
Albert Dominte, un tânăr de 20 de ani, a deschis la Cisnădie, împreună cu tatăl său, un atelier specializat în producția de finisaje premium din piatră naturală. Cei doi au lansat pentru produsele lor un magazin online, își extind portofoliul cu articole decorative și vor să creeze noi branduri.