Ministrul Sănătății, Florian Bodog, va deschide prima ediție a PROFIT HEALTH.forum, în care vor fi anunțate ultimele noutăți și programele pregătite de autorități

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, va deschide prima ediție a PROFIT HEALTH.forum, în care vor fi anunțate ultimele noutăți și programele pregătite de autorități
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2017

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, va deschide prima ediție a PROFIT HEALTH.forum, în care vor fi anunțate cele mai importante noutăți din sectorul medical, inclusiv programele pregătite de autorități în acest domeniu. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Având tema „România pe harta europeană a serviciilor de sănătate : accesul pacienților la tratamente” și fiind organizată de Profit.ro, cu sprijinul Farmexpert, ADRFR, HighTech Systems& Software, Spitalul Monza și Terapia, marți, 21 martie, cu începere de la ora 09.00, la World Trade Center Bucuresti, sala New York, la conferință va fi prezent și secretarul de stat din Ministerul Sănătății Rareș Trișcă, dacă marți dimineața vor apărea modificări intempestive în agenda ministrului.

Detalii suplimentare despre eveniment pot fi aflate AICI.

Conform noilor reglementări în domeniu, deținătorii de autorizație de punere pe piață au obligația să garanteze permanent respectarea obligației de serviciu public prin asigurarea unui stoc minim egal cu rulajul mediu lunar, pentru fiecare medicament pentru care dețin autorizația de punere pe piață în România.

Distribuitorii angro trebuie să asigure permanent respectarea obligației de serviciu public  prin   constituirea  de  stocuri   asiguratoare  egale  cu  rulajul  mediu lunar, pentru fiecare medicament pe care îl distribuie. De asemenea, aceștia au obligația de a onora orice comandă justificată primită de la unitățile sanitare și  farmaciile  cu care se află în relații contractuale, în termenele de livrare.

Unitățile sanitare și farmaciile au la rândul lor obligația să transmită comanda justificată către distribuitorii angro cu care se află în relații contractuale, cel puțin o dată pentru fiecare distribuitor angro, până la onorarea comenzii.

Raportul Euro Health Consumer Index (EHCI) a plasat România pe locul 32 din 35 de state europene, cu un decalaj foarte mare la capitole precum: timpul de așteptare al pacienților pentru acces la medicamentele inovatoare, drepturile pacienților și nivelul general de informare în rândul pacienților, precum și starea generală de sănătate a populației.

În acest context, potențialul de dezvoltare a serviciilor de sănătate este foarte ridicat, având în vedere și nivelul scăzut de dezvoltare a infrastructurii de sănătate din România, iar operatorii privați fac investiții mari pentru a acoperi golul lăsat de stat. Ultimii doi ani au fost marcați de o mulțime de tranzacții, dar și de investiții noi în deschideri de clinici și spitale, tendință care va continua și în acest an.

Radu Țibichi, Președinte CNAS, Vasile Cepoi, Președinte, Agenția Națională de Management a Calității în Sănătate, Dr. Carmen Orban, Manager, Institutul Clinic Fundeni, Radu Gănescu, Presedinte COPAC, Horia Radu, Head of Medical Division HTSS sunt câțiva dintre speakerii care vor deschide lucrările  forumului oferind audienței puncte de vedere cu privire la soluțiile pentru rezolvarea situațiilor grave din sănătate, dar și la  reformele necesare pentru dezvoltarea și funcționarea sistemului de sănătate public și privat astfel încât accesul pacienților la tratamente să fie facil și în deplină siguranță.

Totodata, fie ca alternative la exodul personalului sanitar, fie ca pepinieră de cadre medicale foarte bine pregătite, clinicile și centrele medicale private devin un competitor din ce în ce mai puternic al sistemul sanitar de stat. Intrarea pe aceste segmente pot fi realizate cu investiții mari , de cel puțin 10-15 milioane de euro, iar accesul pacienților poate fi dificil fără deduceri din partea Guvernului și fără asigurările private.

Cu toate acestea, deși sistemul public de sănătate are puncte nevralgice, în acest moment, doar câteva procente din populație au abonamente la clinici private. 

În cadrul conferinței Fady Chreih,  CEO, Regina Maria, Luca Militello, Director General, Spitalul Monza,dr. Alina Ambrozie, Director executiv Ponderas Academic Hospital, Dr. Radu Lupu Gorduza, Country Manager Affidea România sunt invitati să analizeze și tendințele  și oportunitățile  în serviciile medicale private, implicarea operatorilor privati în sistemul de sănătate si necesitatea investițiilor în spitale private de urgență .

Totodată, industria farmaceutică, poate cel mai reglementat și taxat sector, este afectat de taxa clawback și politica de prețuri imprevizibilă a statului.

Care sunt perspectivele pieței faramaceutice în România? Vor răspunde Iulian Trandafir, Director General, Farmexpert,Liviu Popescu, Director External Affairs ARPIM, Cristina Pricop, Director Executiv, ADRFR.

Detalii suplimentare despre eveniment pot fi aflate AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
profit health.forum