2 localuri au fost amendate pentru că serveau mâncare în spații închise.
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Comisarii de la Protecția Consumatorilor București-Ilfov au dat 38 de sancțiuni, în valoare totală de 127.000 de lei, în urma unor controale făcute la unități de alimentație publică. Printre neregulile găsite au fost folosirea de produse expirate, frigidere și veselă neigienizate, păstrarea alimentelor în recipiente PET. În două cazuri, a fost chemată și Poliția întrucât în acele localuri se servea mâncare și în spații închise.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piediciComisariatul Regional pentru Protecția Consumatorior (CRPCR) București - Ilfov a făcut, vineri, 24 de acțiuni de control la operatorii economici care prestează servicii de alimentație publică, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii, mai ales în contextul pandemic de Covid-19.
În urma verificărilor, comisarii CRPCR București-Ilfov au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale, respectiv 12 avertismente și 26 de amenzi, în valoare de 127.000 de lei.
CITEȘTE ȘI Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoaneDe asemenea, au fost dispuse măsuri complementare care au presupus oprirea definitivă de la comercializare a 365 de kilograme de produse alimentare, în valoare de aproximativ 23.000 de lei, precum și oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru doi dintre operatorii economici controlați.
CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoiCele mai importante abateri constatate au fost: folosirea de produse și proceduri nesigure care pot pune în pericol viața și sănătatea consumatorilor (materii prime cu data limită de consum depășită, materii prime fără elemente de identificare, frigidere și veselă neigienizate, lipsa panoului de protecție la casa de marcat, nerespectarea condițiilor de păstrare și depozitare a produselor, prezența la comercializare a unor preparate culinare finite (supe) păstrate în sticle tip PET, utilizarea unor elemente de instrumentar pentru bucatărie degradat) și deficiențe de informare către consumator (lipsa informării cu privire la ingredientele cu potențial alergen, la raft, lipsa informării cu privire la faptul ca preparatele provin din produse decongelate, lipsa afișării date limită de consum).
CITEȘTE ȘI FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilorÎn cazul a doi operatori economici, comisarii au apelat numărul unic de urgență 112, solicitând sprijinul Poliției deoarece s-a constat, la momentul controlului, că activitatea de servire a mesei se desfășura și în spații închise, contrar prevederilor H.G. NR. 293/2021 pentru prelungirea stării de alertă.