EDF a convenit vânzarea activelor din Polonia companiei poloneze PGE, peentru 1,2 miliarde dolari

EDF a convenit vânzarea activelor din Polonia companiei poloneze PGE, peentru 1,2 miliarde dolari
scris 19 mai 2017

Grupul francez EDF a convenit vânzarea activelor din Polonia celui mai mare producător polonez de energie, PGE, pentru 4,51 miliarde de zloți (1,2 miliarde dolari), sumă care include și datoriile, transmite Reuters.

Preluarea permite PGE să își mărească cota de piață și conferă statului polonez un control mai mare asupra sectorului energiei, scrie News.ro.

În luna martie, Enea, o altă companie de utilități controlată de stat, a cumpărat centrala pe cărbune Polaniec, cu o capacitate de 1,9 gigawați, de la grupul francez Engie.

Sebastian Ghiță se opune extrădării, invocând persecuții politice CITEȘTE ȘI Sebastian Ghiță se opune extrădării, invocând persecuții politice

Acordul prin care PGE cumpără activele EDF, care includ opt centrale care produc energie termică și electricitate și o centrală pe cărbune din

Rybnik, din sudul Poloniei, ar urma să fie finalizat în ianuarie 2018, potrivit PGE.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
edf
pge