Președintele Alibaba, Jack Ma, s-a întâlnit cu Donald Trump și a promis 1 milion de locuri de muncă în SUA

Președintele Alibaba, Jack Ma, s-a întâlnit cu Donald Trump și a promis 1 milion de locuri de muncă în SUA
scris 10 ian 2017

Președintele Alibaba, miliardarul Jack Ma, s-a întâlnit luni cu președintele american ales Donald Trump, căruia i-a promis că va contribui la crearea a 1 milion de locuri de muncă în Statele Unite, în următorii cinci ani, a declarat un purtător de cuvânt al grupului chinez de comerț electronic, transmite Reuters.

Alibaba a prezentat planul de a atrage 1 milion de mici afaceri americane pe platforma sa, pentru vânzarea de produse consumatorilor chinezi în următorii cinci ani, scrie News.ro.

În acest fel, grupul chinez anticipează că vor fi create 1 milion de locuri de muncă în SUA, în condițiile în care fiecare companie va adăuga un post, a declarat purtătorul de cuvânt al Alibaba, Bob Christie.

Alibaba a făcut anterior campanie pentru a atrage mai multe companii americane pe site-urile proprii, dar este pentru prima oară când Ma a discutat despre obiective precise.

Trump și Ma au avut o întâlnire la Trump Tower din New York. Președintele ales a declarat reporterilor că au avut o ”întâlnire importantă” și vor face lucruri importante împreună.

Activele Yahoo care vor rămâne după fuziunea cu Verizon se vor numi Altaba CITEȘTE ȘI Activele Yahoo care vor rămâne după fuziunea cu Verizon se vor numi Altaba

Ma l-a numit pe Trump ”inteligent” și ”receptiv”. El a arătat că cei doi au discutat în special despre susținerea micilor afaceri, în special în regiunea Midwest a Americii, cum ar fi fermierii și micii producători de îmbrăcăminte, care ar putea intra direct pe piața chineză prin intermediul Alșibaba, a cărui platformă online Tmall oferă comercianților magazine virtuale și portaluri de plăți.

În ultimii ani Alibaba a curtat intens branduri străine pentru înființarea de magazine Tmall, pentru vânzarea de produse către clasa de mijloc chineză.

Ma, care este cetățean chinez, apare  frecvent în compania unor lideri de rang înalt din Partidul Comunist, iar ambele părți și-au exprimat sprijinul și admirația reciprocă.

Trump a criticat deseori China în campania electorală, acuzând Beijingul pentru pierderile de locuri de muncă în SUA. El a promis că va impune taxe vamale de 45% pentru importurile din China și că va afirma în prima zi de mandat că China manipulează valuta.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
alibaba
jack ma
donald trump
locuri de munca