O pondere de 80% dintre angajații sectorului HoReCa s-au vaccinat până în prezent, astfel că restricțiile în restaurante ar trebui ridicate total, a declarat, marți, Daniel Mischie, președintele Organizație Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România - HORA, într-o conferință de presă.
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
"Din păcate, industria ospitalității a fost atașată de numărul de vaccinați. Ni s-a pus în discuție ca o mare parte din angajații din HoReCa să fie vaccinați pentru a funcționa ca înainte, adică la fel ca în 2019. Am luat acest lucru în considerare și ne-am mobilizat, astfel că astăzi 80% dintre angajați sunt vaccinați. Astfel că HORA și-a făcut treaba și putem merge în fața Guvernului să spunem că ne-am respectat angajamentele", a spus Mischie, potrivit Agerpres.
CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatuluiÎn consecință, de la 1 iunie, activitatea în restaurante nu ar trebui să mai aibă restricții, consideră el.
"Am solicitat ca activitatea în restaurante, când vaccinul va fi la liber și datele de la INSP permisive, noi să putem funcționa în restaurante și pe terase fără restricții. Iar în momentul în care specialiștii Ministerului Sănătății consideră că anumite date pot afecta activitatea, să nu mai fie restricții pentru cei vaccinați și pentru cei care aleg să se testeze", a arătat oficialul industriei ospitalității.
Mischie a adăugat că HORA a inițiat un ghid de bune practici pentru operatorii din acest sector, astfel încât activitatea să fie cât mai eficientă în condițiile actuale.